Umut Derneği,  Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri  Şener Elcil’in Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ile ilgili sözlerini eleştirerek, kınadı .

Dernek Başkanı Özlem Dinçoğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Kıbrıs Türk halkı her sıkıştığında yanında olan toplumun her kesimine karşılıksız yardım götüren,  ülkenin can damarı, göz bebeği  Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’na karşı yapılan haksız eleştiri ve hakareti şiddetle ve nefretle kınadıklarını ve protesto ettiklerini” kaydetti.

Açıklamada, sivil toplum örgütlerine destek yanında, yıkılmak üzere olan okullara ve  evlere her türlü tamirat ve tadilat desteği  veren bir devlet kurumunun  Şener Elcil’i rahatsız ettiği iddia edilerek, “ Şovmenlikle suçlayan zihniyetin ne dinimiz nede kültür yapımıza uygun olmadığı düşüncesindeyiz” denildi.

Açıklamada , “KTÖS’ün,  Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın  bu tarz işlere son vermediği takdirde eylem yapacağını  bildiren  Sekreteri Elcil’in yapacağı eylemler karşısında kendilerini bulacağı” belirtildi.