Zorkun TAŞER
Arapköy yakınlarıdna 17 Eylül’de iki aracın yüz yüze çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında her iki araçtada bulunan 24 yaşındaki Ayşenur Ak ve beyin kanaması geçiren Mehmet Kılıç’ın yaşam savaşı devam ediyor.

15 gündür Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Ayşenur Ak ve Mehmet Kılıç’ın aileleri bir ümitle sevindirici haberin gelmesini bekliyor.
15 gündür tedavileri süren ve yaşam destek ünitesine bağlı şekilde yaşama geri dönmesi için bekleyen yakınları, bir an olsun yoğun bakımın önünden ayrılmıyor.

Kaza nasıl olmuştu
Kaza, Girne-Değirmenlik Anayolu’nda, 17 Eylül’de öğleden sonra meydana geldi.
Saat 15:20 sularında Girne-Değirmenlik Anayolu’nun 15 ile 16’ncı kilometreleri arasında Arapköy yakınlarında meydana geldi. 

Girne istikametine giden Mehmet Koç (E-28) yönetimindeki ZKE 537 plakalı kiralık aracın sağa meyilli yolda direksiyon hakimiyetini kaybedip yolun sağ tarafına geçerek Mehmet Kılıç (E-28) yönetimindeki MS 230 plaklı salon araca yüz yüze çarpması sonucu meydana gelmişti.

Kazada, beyin kanaması geçiren kiralık araç sürücüsü Mehmet Koç ile boyun, sağ kol ve sağ bacağı kırılan yolcu Ayşenur Ak (K-24) Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmışlardı.

MS 230 plakalı aracın sürücüsü Mehmet Kılıç ile yolcu Şeref Uygun’un ise kazayı hafif yaralı olarak atlattıkları belirtildi.