Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’ya bağlı Dörtyol köyünde, 2014 ile 2016 yılları arasında, beraber yaşadığı N.B isimli genç kadına şiddet uyguladığı iddiasıyla tutuklanan Umut Aydın isimli zanlı, aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlanmasına müteakip dün teminat maksatlı nöbetçi mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Dörtyol Polis Karakolu’nda görevli polis çavuşu Erdal Dal, zanlının 2014 ile 2016 yılları arasında Dörtyol’da, birlikte yaşadığı N.B ismindeki genç kadını ciddi şekilde darp ettiğini söyledi. Dal, zanlının genç kadının giymekte olduğu elbiseleri evin banyosunda ıslatarak zorla çıkardıktan sonra, kadının çıplak olarak çektiği video görüntülerini sosyal paylaşım sitesi facebooktan yayınladığını anımsattı. Zanlının son olarak 22 Mayıs 2016 tarihinde müştekinin sol el bileğini,  kırarak vahim zarara uğrattığını belirten Dal, zanlının 1 Temmuz 2016 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhine 3 gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı.

Soruşturma tamamlandı

Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını bildiren Dal, mahkemenin uygun göreceği teminat şartları ile zanlının serbest bırakılmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlının 2 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 50 bin TL’lik şahsi kefaleti şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Uğur Dilem aklandı

Öte yandan zanlı Umut Aydın ile beraber Sosyal Sigortalar dairesine sahte vekaletname tedavüle sürerek 3 bin 76 TL nakit parayı sahtekarlıkla temin ettiği ileri sürülerek geçtiğimiz Cuma günü tutuklanan ve mahkeme huzuruna çıkarılan Uğur Dilem’in yapılan soruşturma ve ileri tahkikat neticesinde konu suç ile hiçbir bağlantısının olmadığı anlaşıldı. Meselede suçsuzluğu anlaşılan Dilem serbest bırakılırken, vahim zarar, şiddet tehdidi ve özel hayata müdahale ile ilgili teminat duruşmasına müteakip olaran zanlı Umut Aydın ayrıca sahtekarlıkla para temin etme suçundan teminat duruşmasına çıkarıldı.

Mahkeme Umut Aydın’a ayrıca çıkarıldığı teminat duruşmasında, 2 bin TL nakdi kefalet ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 50 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesine emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Merkezi Cezaevi’nin yolunu tuttu.