Evrim Kamalı

Lefkoşa’da eroin türü uyuşturucu madde ile yakalanan Tolga Yalyalı ve yürütülen ileri soruşturmada kendisine eroini sattığı ortaya çıkan Nevzat Ünal dün teminata bağlandı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Çavuşu Mehmet Bayram bulguları aktardı. Bayram, zanlılar Tolga Yalyalı ve Nevzat Ünal’ın “uyuşturucu madde alma-verme ve tasarruf” suçlarından methaldar olduklarını ve aleyhlerine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Zanlı Tolga Yalyalı’nın sabıkası bulunmadığını, Nevzat Ünal’ın ise 2007 yılında uyuşturucu madde suçundan 4 yıl hapis yattığını, ayrıca son dönemde ise yine uyuşturucu suçundan 2 tane daha askıda davası bulunduğunu belirten Bayram, zanlıların,  mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Ünal, tutuklu yargılanacak

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlılara verilecek teminatlar arasında farklılık olacağını belirterek zanlı Tolga Yalyalı’nın yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut etmesine ve KKTC vatandaşı bir kefilin 30 bin TL kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi. Kıdemli Yargıç Reynar zanlı Nevzat Ünal’ın ise askıda 2 teminatı bulunduğunu, 3 sefer teminata çıkarılmasını göz önünde bulundurarak zanlının tutuklu yargılanmasının uygun olacağını belirterek davası görüşülünceye değin 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.