UBP Genel Başkan Adayı Ünal Üstel, haftalardır kamu oyunda konuşulan parti üyelikleri konusunda son noktayı koydu ve bu polemiklerin UBP’yi yıprattığını ve prestij kaybettirdiğini vurguladı.

Halkın Sesi’ne konuşan ve önemli açıklamalarda bulunan Üstel, “Üyelikleri değil, vizyonu konuşalım” çağrısı yaptı.

Üye yazılımlarına dair UBP yönetimince izlenen sürecin sonuçları ve yarattığı tartışma ortamının, UBP tabanında infiale sebebiyet verdiğine dikkat çeken Üstel, “Polemiklerin dozunun gittikçe artması, parti bütünlüğüne zarar verme noktasına ulaşmıştır” dedi.

“ABİLİK” ANLAYIŞIM TARTIŞILMAZ ÖN KOŞUL”

Herkesle kucaklaşarak, eski ve yeni üyelere sahip çıkmanın zaruri bir gereklilik olduğuna dikkat çeken Üstel, yolun başında vurguladığı “abilik” anlayışının da tartışılmaz ön koşul olduğunu söyledi ve “Tek düşüncem daha güçlü bir UBP için çözümler üretmektir. Bu nedenle partimizi itibarsızlaştıracak her türlü söylemden uzak durulmalıdır” dedi.

“ÜYELİK TARTIŞMALARIYLA PARTİMİZ YIPRATILIYOR”

Ulusal Birlik Partisi kurultay süreci başladığından beridir üye yazılımları hususunda ciddi tartışmaların devam ettiğinin altını çizen Üstel şöyle dedi:

“Gerçeklik boyutu baki olmakla birlikte, hız kesmeden devam eden söz konusu polemiklerin kamuoyu nezdinde partimizi yıprattığı ve prestij kaybettirdiğini kaygı ile izlemekteyim. Üye yazılımlarına dair mevcut yönetimce izlenen surecin sonuçları ve yarattığı tartışma ortamının,  UBP tabanında hayal kırıklığı ve infiale sebebiyet verdiğini tespit etmekle birlikte, tartışmalar ve polemiklerin dozunun gittikçe artması parti bütünlüğüne zarar verme noktasına ulaşmıştır.

Bu bilinç etrafında, adaylar arasında yaşanan “ötekileştirme” çabalarının üyelere de sirayet ettirilmesi ile kurultay esnasında ve sonrasında yaşanacak muhtemel travmaların önlenebilmesi amacıyla, toplamının yaklaşık 8000 olduğu söylenen eski/yeni tüm üyelerin UBP neferi olarak tanımlanarak, bu konuya nokta konmasının zamanın geldiği inancını taşımaktayım. Bu çerçevede, herkesle kucaklaşarak, eski/yeni her bir üyemize sahip çıkmak zaruri bir gereklilik olduğu kadar, yolun başında vurguladığım “abilik” anlayışımın da tartışılmaz ön koşuludur” 

“NEMA SAĞLAMAK ADINA POLEMİK ÜRETİLİYOR”

Bu inanç etrafında mevcut başkan ve adaylar arasındaki karşılıklı tartışma ve suçlamaların devam etmesini veya ettirilmesini UBP adına uygun bulmadığını

söyleyen Üstel, nema sağlamak adına polemik üreterek parti bütünlüğünü zedeleyecek her söze, davranışa veya iddiaya her kim olursa olsun şiddetle karşı duracağını vurguladı.

Bu hususta önemli tek unsurun UBP olduğunu, kişilerin veya adayların imajından çok partimin kamuoyundaki imajını önemsediğini dile getiren Üstel şöyle konuştu:

“HİÇBİR ADAY, UBP’DEN DAHA ÖNEMLİ OLAMAZ”

“Bu noktadan itibaren Ünal Üstel olarak tek düşüncemin daha güçlü bir UBP için  ne yapılacağına dair çözümler üretmek olduğunu belirtir, mevcut genel başkan ve öteki adaylar için de ortak kaygının tartışma ve polemikten çok güçlü bir UBP olmasını yürekten temenni ediyorum.”

Üstel, hiçbir aday ve makamın Ulusal Birlik Partisi’nden daha önemli olamayacağını ifade ederek “Partimizi kamuoyu nezdinde itibarsızlaştıracak her türlü söylem ve hareketten imtina edilmesini diler, günün sonunda demokrasi ve hoşgörü kültürünün partimiz ve toplumumuz adına galip geleceğine dair  inancımın da sonsuz olduğunu ifade etmek isterim” diye konuştu.