Evrim Kamalı

Yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut etmesine, 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 100’er bin TL’lik kefalet senedi imzalamaları koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verilen Güner, teminat şartlarını yerine getiremeyince cezaevine gönderildi.

Haspolat’ta bir öğrenci yurdunda kalmakta olan zanlı Muhammed Güner’in odasında bulunan uyuşturucu haplarla ilgili soruşturma tamamlandı. 

Zanlı Muhammet Güner teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Polis Memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç, zanlı Muhammed Güner’in13 Mayıs’ta Haspolat’ta kalmakta olduğu öğrenci yurdunda polis tarafından yapılan aramada 99 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap bulunduğunu söyledi. Polis meselenin ileri soruşturmasında konu hapları zanlının 11 Mayıs’ta Türkiye’den 200 adet olarak aldığı ve Ercan’dan ülkemize getirdiği yönde şahadet verdiğini belirtti. Polis memuru Sevinç zanlı aleyhine başlatmış oldukları soruşturmanın tamamlandığını ve aleyhine “kanunsuz uyuşturucu madde, 200 adet hap ithali ve tasarrufu” suçlarından dava getirildiğini söyledi. Polis zanlının ülkemizde öğrenci statüsünde bulunduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminat şartlarını yerine getiremeyince cezaevine gönderildi

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut etmesine, 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 100’er bin TL’lik kefalet senedi imzalamaları koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı şartları yerine getirinceye değin 1 ayı geçmeyecek bir süre için cezaevine götürüldü.