Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı işbirliğinde 13 Ekim BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla  çalıştay düzenlenecek.

Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi’nden yapılan açıklamaya göre, 2 gün sürecek çalıştayın ilk gün oturumları yarın 10.00-16.30 saatleri arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi, Rauf Raif Denktaş  Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

Çalıştayın genel  oturumu ise perşembe günü  15.00-17.00 saatleri arasında ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu-Kalkanlı Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde yer alacak.

Çalıştayda “Bölgemizdeki Göç, Mülteci Hareketlerinin Afet ve Acil Durum Risklerine Etkileri ve Alınması Gereken Tedbirler” ve “KKTC Genel Çevre Sorunları, Doğal Afet Risklerine Bağlı Olası Tehditlerin Analizi ve Değerlendirilmesi” konuları irdelenecek.

KKTC üniversitelerinden öğretim elemanlarının konuşmacı olarak yer alacağı çalıştayda,  “Bölgemizdeki Göç, Mülteci Hareketlerinin Afet ve Acil Durum Risklerine Etkileri ve Alınması Gereken Tedbirler” konulu sunumu Prof. Dr. Ulvi Keser, “KKTC Genel Çevre Sorunları, Doğal Afet Risklerine Bağlı Olası Tehditlerin Analizi ve Değerlendirilmesi” konulu sunumu ise Prof. Dr. Günhan Erdem ve Yrd. Doç. Dr. Bertuğ Akıntuğ yapacak.