Üniversiteler Birliği Yönetim Kurulu, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nun (YÖDAK), “IQA Workshop”un Lefkoşa’da bir üniversitenin kütüphane salonlarında gerçekleştirilmesi kararının “ciddi bir haksız rekabet yarattığını” kaydetti.

Yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“YÖDAK, YÖK ve IQA’ın ortak organizasyonuyla yapılması planlanan ‘IQA Workshop’un ön çalışma ve hazırlıkları konusunda organizasyonu üstlenmiş olan YÖDAK tarafından gereken duyarlılık gösterilmiş olsaydı, ileri sürülen mazeretlerin bir çoğu yaşanmayabilirdi.

‘IQA Workshop’un maliyeti, otellerde yer olmadığı vs. gibi konular, ne yazık ki üniversitelerle hiç bir istişarede bulunmadan dar bir çerçevede ele alınarak çözülme yoluna gidilmiş, sonuçta ‘IQA Workshop’un bir üniversitenin kütüphane salonlarında gerçekleştirileceği YÖDAK Başkanı tarafından bizlere organizasyondan çok kısa bir süre önce açıklanmıştır. YÖDAK  başkanının  diğer üniversitelerle istişarede bulunmadan IQA Workshop için bir üniversiteyi belirleyerek ilan etmesi, diğer üniversiteler için adeta bir emrivaki niteliğindedir ve ciddi bir haksız rekabet yaratmaktadır.”

Açıklamada, diğer YÖDAK üyelerinin alınan bu karardan haberdar olmadıklarının öğrenildiği, YÖDAK Başkanı’nın bu yaklaşımının “IQA Workshop”un üniversiteler ve ülke için öneminin yeterince dikkate alınıp değerlendirilmediği hissini yarattığı ifade edildi.

Açıklamada, “Üniversiteler Birliği olarak, bu konudaki rahatsızlığımızı başta YÖDAK yönetimi olmak üzere tüm taraflara bildirir, gelecekte benzer davranışlara girilmemesi konusundaki hassasiyet ve kararlılığımızı ifade etmek isteriz” ifadeleri kullanıldı.