Yüksek Öğrenim Dışilişkiler Dairesi, 2016-2017 öğretim yılı için; ÖSYS Yerleştirme sonuçlarını açıklandı.

Yüksek Öğrenim Dışilişkiler Dairesi’nden verilen bilgiye göre, ÖSYS sonuçlarına göre, Türkiye Cumhuriyeti’nden, KKTC Üniversitelerine ilk etapta lisans alanında 8 bin 642, ön lisans alanında 3 bin 318 olmak üzere toplam 11 bin 960 öğrenci yerleşme aldı.

Öğrencilerin YGS-LYS sonuçlarını, ÖSYM’nin www.osym.gov.tr adresi sonuç sayfasından öğrenebilecekleri kaydedildi.

Yükseköğretime “sınavsız geçiş hakkı” bulunan adaylarla 13 Mart tarihinde yapılan “Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)” ve 18-19-25-26 Haziran tarihlerinde yapılan “Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, adayların tercihleri doğrultusunda; 2016-ÖSYS Yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri tamamlandı.

KAYIT İŞLEMLERİ 15-19 AĞUSTOS’TA

Bu bağlamda; 2016-ÖSYS Merkezi Yerleştirme Sonuçlarıyla TC Üniversitelerinde bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 15 -19 Ağustos tarihlerinde ilgili üniversiteler tarafından yapılacak.

KKTC vatandaşlarının, elektronik kayıt işlemlerinden yararlanamayacağı belirtildi.

Yerleşme alan öğrenciler, kazandıkları programı ilgili üniversitelerinin sitesinden öğrenebilecek.

Bununla birlikte ÖSYS sonuçlarına göre, Türkiye Cumhuriyeti’nden, KKTC Üniversitelerine ilk etapta lisans alanında 8 bin 642, ön lisans alanında 3 bin 318 olmak üzere toplam 11 bin 960 öğrenci yerleşme aldı.

Ek yerleştirme sonuçları ile bu rakamın daha da yukarıya çıkacağı belirtildi. Geçen yıl Türkiye Cumhuriyeti’nden KKTC üniversitelerine yerleşen öğrenci sayısının ise 10 bin 759 olduğu kaydedildi.

Her zaman olduğu gibi 2016-2017 öğretim yılında da TC üniversitelerinde bir programa kayıt hakkı alan öğrencilere “Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Daire”sinde; dosya açma ve üniversiteye kayıtla ilgili gerekli olan belgelerin tamamlanması için evrak verileceği belirtildi.

Ayrıca, 2016-2017 öğretim yılında TC Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin yurt müracaatlarını daire üzerinden yapabileceği ifade edildi.

Yurt başvurularının ise 12  Ağustos tarihine kadar tamamlanması gerektiği vurgulandı.