Devrim Demir

Sevgililer günü için ülkeye gelen ve sahne alan Türkiye’nin ünlü bir ses sanatçısının vokalisti Yusuf Gültekin, hafta sonu ülkeye giriş yaparken detektör köpek Üzüm’e takıldı. Üzüm’ün tepki vermesi ile görevli polis ekipleri tarafından yoklanan Gültekin’in  iç çamaşırına gizlenmiş 684 miligram ağırlığında hintkeneviri ele geçirildi.

Aleyhine alınan 3 günlük tutukluluk süresi dolan zanlı Yusuf Gültekin, dün teminat talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak için 20 günü geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Soruşturma tamamlandı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Mustafa Zor mahkemede verdiği ifadede zanlı Yusuf Gültekin’in 13 Şubat tarihinde Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yapmak isterken üzerinde yapılan aramada uyuşturucu madde ile suçüstü yakalandığını anlattı.

Alınan 3 günlük tutukluluk süresinde zanlının işlemiş olduğu suçu polise itiraf ettiğini belirten polis memuru Mustafa Zor, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydetti.

Zanlının ülkede yasal statüsü olmadığını belirten Zor, davaları görüşülünceye kadar 20 günü geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu.