"Evet Hayır" yarışması ile gönüllere taht kuran ünlü sunucu Erkan Yolaç, Muğla'nın Bodrum ilçesinde rahatsızlanınca başvurduğu hastanede tedavi oldu.

Ağustos sıcaklarından bunalarak kendini kötü hisseden Erkan Yolaç, Bodrum'da bulunan özel bir hastaneye başvurdu. Muayenesi yapılan Yolaç'a ritim bozukluğu teşhisi konuldu. Tedavisi yapıldıktan ve ilaçları düzenlendikten sonra ünlü sonucunun taburcu edildiği öğrenildi.

Bodrum'daki kardeşini ziyarete gelen ünlü sunucu Turgut Reis'te kaldıklarını Bodrum'a göre daha serin olmasına rağmen yine de tüm Türkiye gibi Bodrum'un da çok sıcak olduğunu belirtti. Eşi ve çocukları Amerika'da olan Yolaç, Hastanenin Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nejat Sönmez'e teşekkür ederek hastaneden ayrıldı.

Uz. Dr. Nejat Sönmez ise mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havanın kalp krizini tetiklediğini belirtere kalp sağlığını korumak için şu uyarılarda bulundu "Terleme ile çok su kaybedileceği için vücutta pıhtılaşma eğilimi artar. Bu da kalp hastalığını ya da kalp krizi riskini tetikler. Bu nedenle günde en azından 2-3 litre sıvı tüketilmesi, sıcak havalarda ağır yemeklerden mutlaka kaçınılması, kızartma ve kebap gibi yemek çeşitlerinin çok fazla tüketilmemesi gerekir. Sıcak havalarda vücudun sıvı dengesinin bozulması nedeniyle terleme aşırı miktarda artar. Mümkün olduğunca vücudu örten kıyafetlerin giyilmesi gerekir.'10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmamalıdır. Aynı saatlerde denize girmek, uzun süre plajda durmak ve güneş altında kalmak çok tehlikelidir" dedi.