Ürdün Parlamentosu Başkanı Atıf Et-Taravine, KKTC firmalarının Arabuild 2016 Fuarı’ndaki stantlarını ziyaret etti.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, Taravine dün gerçekleştirdiği ziyarette, Gazze’nin yeniden yapılandırılması amacını taşıyan fuara gösterdikleri ilgiden dolayı firmalara teşekkür etti.

Dört firmanın standını ayrı ayrı ziyaret ederek temsilcileriyle ürünler hakkında görüş alışverişinde bulunan Parlamento Başkanı Atıf Et-Taravine, katılımcı firmalara görüşme yapabilecekleri yüklenici şirket önerisinde de bulundu.

Bu arada fuara katılan firmalar, yine fuarda stant açan “Filistin Müteahhitler Birliği” yetkilisi M.Muder Tirhi ile toplu bir görüşme yaparak, Kuzey Kıbrıs'ta inşaat sektörüne yönelik üretim yapan firmalar ile iletişime geçilmesi konusunda görüş alış verişinde bulundu.

Görüşmede, birlik üyelerinin Kuzey Kıbrıs’ta üretim yapan tesisleri yerinde ziyaret ederek Gazze’nin yeniden inşaatında kullanılacak malzemenin bir kısmının KKTC’den temin edilmesinin de gündeme geldiği belirtilen açıklamada, ziyaretin gerekli girişim ve temaslar sağlandıktan sonra Eylül veya Ekim ayında gerçekleşebileceği üzerinde duruldu.

Öte yandan, Kuzey Kıbrıs fuar heyeti bugün Sanayi Odası Dış İlişkiler ve Fuarlar Sorumlusu Çağlar Türk’ün organizasyonunda Amman Ticaret Odası ve Arap İşadamları Derneği ile Ürdün işadamları derneklerine ziyaret gerçekleştirecek.

Ziyaretlerin ardından Amman Ticaret Odası heyet onuruna öğle yemeği verecek.

1459836920.jpg

1459836921.jpg

1459836923.jpg