Nadire Bahadi

Çöplerin hasta sedyeleri ile taşındığı iddialarına ise Gazimağusa Devlet hastanesi Başhekimi Aykut Üretici’den cevap geldi. Üretici, söz konusu sedyelerin yaklaşık 55 yıllık olduğunu ve bu sedyeler ile yalnızca hastanedeki ihtiyaç ve atıkların taşındığını açıkladı.

Üretici: Bu sedyeyle hasta taşınmaz

Üzerinde çöpler bulunduğu sırada bir vatandaş tarafından sedyenin fotoğrafının çekildiğini söyleyen Başhekim Aykut Üretici, söz konusu sedyenin yaklaşık 55 yıllık olduğunu ve eski Gazimağusa Devlet Hastanesi’nden sağlam kalan sedyelerin boyanarak şimdiki hastaneye getirildiğini belirtti. Söz konusu eski sedyeler ile hastanede hastanenin ihtiyaçlarının ve atıkların taşındığını ifade eden Üretici bu sedyeler ile hasta taşınmasının söz konusu olmadığını belirtti. Üretici Gazimağusa Devlet Hastanesi’ndeki hasta taşıyan sedyelerin son teknoloji alçalır yükselir ayarlı, oksijen tüpü ve serum yerleri olan sedye türleri olduğunu kaydetti.

Temizlik şirketi ile ilgili soruşturma

Normal şartlarda hastanede ihtiyaç ve atıkların eski sedyelerle taşındığını ifade eden Başhekim Aykut Üretici, hastane çöplerinin ise kapalı plastik konteynerler içerisinde taşınması yönünde temizlik şirketi ile anlaşma bulunduğunu açıkladı. Üretici, çöplerin açıkta taşınması ile ilgili idari soruşturmanın aşlatıldığını açıkladı.