Evrim Kamalı

Gönyeli’de aralarında çıkan tartışma neticesinde eşinin korkarak balkondan kaçmaya çalıştığı sırada yaklaşık 7 metreden düşmesine neden olan zanlı Serdal Urhan dün ek tutukluluk süresi talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Lefkoşa Adli Şube’de görevli Polis Çavuşu Ercan Atasay bulguları aktardı. 

Atasay, zanlı Serdal Urhan’ın 7 Ağustos saat 23.00 sıralarında, Gönyeli’de Anamurlu Kurt Ali Sokak üzerinde bulunan ikametgâhlarında, eşi Nilgün Urhan ile telefonuna gelen mesajdan dolayı tartıştıkları sırada, adı edilenin vücudunun muhtelif yerlerine vurup darp ettiğini söyledi. 

Olayın akabinde Nilgün Uruhan’ın evin balkonuna kaçarak kapısını kapattığını, ancak zanlının balkon camını kırmasından ötürü korkarak komşuya ait balkona geçmek isterken ayağının kaymasından ötürü düştüğünü ifade eden Atasay, meseleyle ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, olay yerindeki 8 görgü tanığından ifade alındığını ve daha alınacak ifadeler olduğunu belirtti. Ayrıca Nilgün Urhan’ın da halen hayati tehlikesinin devam ettiğini belirten Çavuşu Atasay zanlının soruşturma maksatlı 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar, huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.