Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 09.30 – 13.00 saatleri arasında yapılacak toplantı tüm ekonomik örgütler, kurumlar, kuruluşlar ve halka açık olacak.

Avrupa Birliği Mevzuatına uyum çalışmaları kapsamında, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı, Başbakanlık AB Koordinasyon Birimi ve AB Ofisi uzmanlarıyla ortaklaşa yürütülen çalışmalar neticesinde hazırlanan ve Meclis’in 28 Nisan 2014 tarihli birleşiminde kabul edilen 42/2014 sayılı Ürün Güvenliği Yasası’yla,  gıda, yem, canlı hayvan ve canlı bitkileri haricinde piyasaya sunulan tüm ürünlerin güvenli olması amaçlanıyor.

1 Haziran 2015 tarihinde yürürlüğe girecek olan Ürün Güvenliği Yasası, ülkede üretilen ürünler için 1 Haziran 2016 tarihinde yürürlüğe girecek.

“Yasayla piyasaya arz edilecek ürünlerin, insan sağlığı, can ve mal güvenliği; hayvan ve bitki yaşam ve sağlığı; çevre ve tüketicinin korunması” hususlarında asgari gerekliliklerin karşılanması amaçlanıyor.

Yasa kapsamında, üreticiden başlayarak ilgili Bakanlığa kadar devam eden bir sorumluluk zinciri oluşturuluyor.

İlgili bakanlıklar tarafından yürütülecek olan piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri arasında “ürünlerin ilgili teknik düzenlemeye uygun olarak üretilip üretilmediğinin; zorunlu uygunluk işaretini taşıyıp taşımadığının ve güvenli olup olmadığının denetlenmesi” bulunuyor.

Ürün Güvenliği Yasası altında çıkarılacak olan tüzüklere ilişkin çalışmalar da, yine Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı, Başbakanlık AB Koordinasyon Birimi ve AB Ofisi uzmanlarıyla ortaklaşa yürütülüyor.

Yasa’nın iç ticaret ve dış ticarete önemli katkı sağlaması bekleniyor.