Uyuşturucu Sigara Ve Alkolle Mücadele Derneği Başkanı Ayşe Gökyiğit, “Tütün Ürünlerinden Korunma ve Denetim Yasası”nın  daha işlevsel olabilmesi amacıyla denetimlerin etkin bir şekilde yapılması ve cezaların uygulanması gerektiğini belirtti.

Uyuşturucu Sigara Ve Alkolle Mücadele Derneği Başkanı Ayşe Gökyiğit, 31 Mayıs “Dünya Sigarasız Günü” nedeniyle mesaj yayınladı.

Gökyiğit mesajında, Dünya Sigarasız Günü’nün bu yılki temasının “Tütün endüstrisinin hedefi kadın!” olarak belirlendiğini ve sigara etkilerinin özellikle kadınlar üzerinde farklı metabolik değişikliklere neden olduğundan, bu konuya dikkat çekilmek istendiğini kaydetti.

Gökyiğit açıklamasına şöyle devam etti:

“Sigara kadınlarda gebeliği riske atıyor, anne sütünü zehirliyor ve kısırlık yapıyor. Dünya Sağlık Örgütü, kadınlarda sigara tüketiminin ciddi boyutlara ulaştığı ve tütün firmalarının satışlarını artırmak için kadınları hedef seçtiğini belirtiyor. Oysaki sigara içen kadınlara rahim ağzı kanseri, osteoporoz gelişme riski daha fazla olup, hamilelikte ölü doğum, doğuştan sakatlık, düşük payı yüksek olmaktadır. Erken menapoza, ciltte ve yüzde kırışıklıklara neden olduğundan, sigara içen kadınlar içmeyenlere oranla daha yaşlı gösteriyor.”

Dünyanın birçok ülkesinde bulunan sigara bırakma polikliniklerinin KKTC’de de hayata geçirilmesinin önemine değinen Gökyiğit, “Tütün Ürünlerinden Korunma ve Denetim Yasası”nın da daha işlevsel olabilmesi amacıyla denetimlerin etkin bir şekilde yapılması ve cezaların uygulanması gerektiğini belirtti.

Dernek olarak Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı (KTEV) ve Gençlik Merkezi işbirliği ile “31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü” kapsamında resim yarışması düzenlediklerini belirten Gökyiğit, bu yıl altıncısı düzenlenecek olan yarışmanın yarın saat 18.00’de Lefkoşa Gençlik Merkezi’nde gerçekleşeceğini belirtti.

Gökyiğit etkinliğin ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik olacağını belirtti.