Özge Kizir

İlçe başkanlığını kıl payı kaçıran Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele eski milletvekili ve eski İlçe Başkanı Ali Rıza Usluer çarpıcı açıklamalarda bulundu.  2013 seçimlerinde, kendisi için “o hasta, ölecek, oy vermeyin” dendiğini savunan Usluer, “2013 seçimlerinde siroz hastalığına yeni yakalanmıştım. O tarihteki seçimde Karpaz yöresine ‘o ölecek, ona oy vermeyin’ politikası yaptılar. Yazıklar olsun! Son ilçe başkanlığı seçimlerinde Çavuşoğlu’nun yanında olmadık ve benim rahatsızlığım süresi içerisinde Girne Milletvekili Ünal Üstel beni hiç yalnız bırakmadı” dedi.

“25 yıl UBP için çalıştım”

Ünal Üstel’in kendisini o esnada hiç yalnız bırakmadığını kaydeden Usluer, “Kurula gideceğim günden beri beraber İstanbul’a gittik, en az 10 kere Türkiye’de ameliyat esnasında beni ziyaret etti. Ne ihtiyacım olursa olsun tek bulunan bir arkadaşım vardı” şeklinde konuştu. 25 yıl boyunca UBP’ye hizmet verdiğini vurgulayan Usluer, “Örgüt ve İlçe Başkanı ağırlıklı çalıştım. Son seçimde, bilindiği gibi 2014’te karaciğer nakli oldum. Siroz hastalığına yakalanmıştım ve önemli bir operasyon geçirdim. Sağ olsun damadım, ciğerinin 3/2’sini vermek suretiyle hayata geri döndüm. Şu an eskisinden daha sağlıklıyım” dedi.

“Hem eşimi, hem de beni kaybettirdiler”

5 dönem boyunca İskele eski belediye başkanı olan Halil İbrahim Orun’a destek verdiklerini ifade eden Usluer şöyle konuştu: 

“İlçe başkanlığı seçimi yaşadık. 5 dönemdir İskele eski Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun’a eşim ile birlikte destek verdik. Eşim de İlçe Kadın Kolları Başkanı idi. 

“Çavuşoğlu, eski müdürleriyle beraber bölgede operasyon yaptı”

Fakat maalesef Orun, seçimi kaybetmenin acizliğinden midir anlayamadım, ama UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu ile birlikte hem eşimin, hem benim aleyhimde çalıştı. Tabi Çavuşoğlu eski müdürleriyle beraber bölgede operasyon yaptılar. Hem eşime, hem de bana kaybettirdiler.” 

“Ben Çavuşoğlu’nun yanında olmuş olsaydım..”

Geçmiş dönemde 7 adaydan hiç kimsenin yanında olmadığını belirten Usluer, “Fakat ben tek başıma 329 oy aldım ve herkes bunu takdir etti. Ben Çavuşoğlu’nun yanında olmuş olsaydım, ne ilçe başkanlığına rakip çıkardı, ne de ilçe kadın kolları başkanlığına rakip çıkardı. 7 adaydan hiç kimsenin yanında olmadım. Açık olarak söyleyebilirim ki seçim olana kadar hiçbir örgüt başkanlığına telefon açarak ‘falanı destekleyin’ demedim. Çavuşoğlu, yanında olmayınca seçimi kaybetmemiz için var gücüyle çalıştı” dedi.

“Ali Rıza sen risklisin çıkma demişti”

Usluer sözlerine şöyle devam etti: 

“Çavuşoğlu, seçim arifesinde köy köy gezdi ve ‘ona oy verirseniz, genel başkanlıkta bana oy vermeyin’ dedi. İskele İlçe Binası’nda seçimlerden sonra ne söyledi? Ben söyleyeyim ‘Derviş Eroğlu’na oyumu verdim, ama çalışmadı’ dedi. Nerede doğru söylüyor? Seçimlerde 1. ve 2. Tur’da İskele ilçesi başarılı olmuştu. 2. turda ise yüzde 50’nin üzerinde oy aldık. O dönemde 6 aylık ameliyatlıydım. Eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bana aynen şu cümleyi söyledi: ‘Ali Rıza sen risklisin çıkma’ demişti. Fakat buna rağmen kapı kapı ve köy köy gezen bir tek Ali Rıza vardı. Bütün Karpazlı biliyor. Ben kendi kendimi kahraman yapmak istemem. O akşam yüzde 50’nin üzerinde bir oy alınınca, internete kahraman olarak çıktı. Sanki kendisi başardı. Hani neredeydiler de başarılı kahraman oldular!”

“Ali Rıza’nın 1 yıllık ömrü kaldı ona oy vermeyin dediler”

Yaşadığı rahatsızlığın seçim döneminde propaganda malzemesi yapıldığını vurgulayan Usluer, “Seçim esnasında Gelincik, Ziyamet, Yeşilköy, Erenköy, Dipkarpaz ve Kaleburnu köylerinde kendi ekibi ve yakınları aynen şu cümleyi kullandılar ‘Ali Rıza’nın 1 yıllık ömrü kaldı, ona oy vermeyin’ dediler. Benim eşim ne yaptı da, eski belediye başkanı eşimin aleyhinde oldu. 5 dönem boyunca kendisini desteklediği için mi? Mükâfat mı veriyor kendisine?” ifadesini kullandı.

“Üstel’in yanındayım…”

Yaşadığı sorunlar nedeniyle partiye küs kalmayacağını ifade eden Usluer sözlerini şöyle tamamladı: 

“Bölgenin şu anki siyasal durumu hakkında ben herhangi bir şey düşünmüyorum. Fakat seçim neticeleri çıktıktan sonra bana canla başla yanımda olan Ünal Üstel’in yanındayım. Bölgede partime yine devam edeceğim. Partime bu kadar sene hizmet vermişken asla partime küsmem ve kırgın da değilim. Kaybettiğime üzülmedim, aksine huzur içerisindeyim. Dükkânımın başında oturuyorum. Nedeni de sırf vatandaşıma yardım edebilmek…”