Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmak üzere dün toplanan üst kurul, bugün de çalışmalarına devam ediyor.

AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekili aday listeleri üzerine çalışmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında dün toplanan üst kurul, çalışmalarına bugün de devam ediyor. Milletvekili aday listelerinde detaylı bir çalışma var. Listelerde Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri başta olmak üzere bazı yerlerde değişikliğe gidilmesi bekleniyor. AK Parti'nin 5. Olağan Büyük Kongresi'nde 3 dönem kuralında değişikliğe gidilmişti. 7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili adayı olamayan isimler, bu kuralın kalkmasıyla 1 Kasım seçimlerinde adaylığını koyabilecek. 3 dönem kuralına takılan isimlerin de listelerde yer alabileceği belirtiliyor.

Yüksek Seçim Kurulu'na kesin aday listeleri 18 Eylül'de verilecek. AK Parti, bu tarihe kadar isimlerini belirleyecek. AK Parti'de isimlerin belirlenmesinin ardından aday tanıtım toplantısı 21 Eylül'de yapılacak. Başbakan Davutoğlu, milletvekili adaylarını bu toplantıyla açıklayacak.

Başbakan Davutoğlu, seçim gezilerine ise Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı takvime bağlı olarak 9 Ekim'de başlayacak. Propaganda süresi 9 Ekim'de başlayıp, 31 Ekim'de son bulacak. Davutoğlu'nu 23 günü kapsayan bir miting programı bekliyor. Davutoğlu'nun bu süre içerisinde 30 ili ziyaret etmesi bekleniyor. Başbakan Davutoğlu'nun seçim takvimi de bu hafta içinde belli olacak.

Öte yandan, Davutoğlu televizyon programlarına da ağırlık vererek, gündemi değerlendirecek.

SAADET PARTİSİ İLE SEÇİM İTTİFAKI ARAYIŞI

Öte yandan, AK Parti'nin seçim ittifakı için Saadet Partisi ile bir görüşme yaptığı kaydediliyor. Her iki partinin bu görüşmeleri yapmak üzere heyetleri devreye soktuğu belirtiliyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın yarın yapacağı basın toplantısında bu sürece ilişkin değerlendirme yapması bekleniyor.

Saadet Partisi'nden "ittifak olmadığı" yönünde açıklama gelmişti.