Türkiye'nin karate ustalarından Ferhat Özsert, sevenlerinin dualarıyla uğurlandı. Sarıyer Çayırbaşı'ndaki evinde vefat eden büyük usta olarak tanınan karate hocası Özsert'in cenaze namazı mahallesindeki Kaptan'ı Derya Cezayirli Gazi Hasan Paşa Camisinde öğle namazının ardından kılındı. Karatenin büyük ustası Özsert, başta ailesi ve öğrencileri olmak üzere sevenleri tarafından Çayırbaşı mezarlığına defnedildi. Savaş sanatları camiasını derin üzüntüye boğan Özsert, 63 yaşındaydı.

Türkiye'ye ilk "vuruşlu karate" tanımını ve sistemlerini (Kyokushin Karate - Ashihara Karate) getiren, bu karate dallarında binlerce öğrenci yetiştiren Ferhat Özsert, spor salonundaki disiplin sertliğinin yanında yufka yürekli bir insan olarak biliniyordu.

Özsert'in öğrencisi olmaktan büyük gurur duyduğunu belirten Türk Savaş Sanatı Sayokan'ın kurucusu Nihat Yiğit, hocasını şu ifadelerle anlattı: "Yokluğunda da güldü varlığında da güldü. Yokluğun tasasını yaşamadı. Kendisinden yardım isteyenleri hiç geri çevirmedi. Bir gün kendisinden yardım isteyen genci tepeden tırnağa giydirip cebine harçlığını koyup göndermişti. Hocam böyle bir insandı. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun."

Hiç evlenmeyen Ferhat Özsert, birçok sinema filminde de yer aldı. Yeşilçam'ın vurdulu kırdılı filmlerinde boy gösteren Özsert, karatenin tanınmasına öncülük edenlerden oldu.