Milli Eğitim Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) işbirliğinde Çıraklık ve Meslek Eğitimi Yasası uyarınca, çeşitli meslek dallarında ustalık ve kalfalık belgesi için sınavlar yapılıyor.

KTEZO’dan yapılan açıklamaya göre, Yazılı ve uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleştirilen ustalık ve kalfalık sınavlarında yazılı sınavı geçen toplamda yaklaşık 175 kalfa ve usta adayı 32 farklı meslek dalında uygulamalı sınava giriyor. Güzellik ve saç hizmetleri alanında başlayan kalfalık ve ustalık uygulamalı sınavları, önümüzdeki günlerde diğer meslek dallarındaki sınav tarihlerinin belirlenmesiyle devam edecek.

Buna göre yarından itibaren yapılacak olan uygulamalı sınav programı şöyle:

“Güzellik uzmanlığı uygulamalı ustalık sınavları 29, 30 Mart ve 4 Nisan; güzellik uzmanlığı kalfalık 29, 30 Mart ve 1 Nisan; Tırnak teknisyenliği 31 Mart; Kuaförlük ustalık 7, 8, 11 Nisan tarihlerinde Atatürk Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilecek.   

Çeşitli meslek dallarında Çıraklık ve Meslek Eğitimi Yasası uyarınca gerçekleştirilen ustalık ve kalfalık sınavları sayesinde mesleklerin sertifikalı hale gelerek mesleki standartların yakalanması ve bu sayede işletmelerin rekabet edebilirliklerinin artırılması amaçlanıyor.”