Nupelda Karabuğday

UBP Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Ünal Üstel, 31 Ekim’de gerçekleşmesi planlanan UBP Genel Kurultayı ile ilgili konuştu 

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Ünal Üstel, partisinin 31 Ekim’de gerçekleştirilmesi planlanan Genel Kurulu’nun ertelenme haberleriyle ilgili konuştu. Geçtiğimiz günlerde merkez yönetim kurulunun bir toplantısının yapıldığını söyleyen Üstel, UBP parti tabanında ciddi sıkıntılar yaşandığını kaydetti. 6 Aralık’ta yapılan tüzük kurultayı ile partilerinin tüzüğünün değiştirildiğini hatırlatan Üstel, o gün aynı zamanda 31 Ekim’de kurultay yapılacağının kararını aldıklarını belirtti. 

Parti üyeliklerinde, UBP’ye gönül vermiş birçok kişinin dışarıda kaldığını savunan Üstel, bu durumun özellikle yapılması muhtemel milletvekilliği seçimlerinde sandığa yansıyacağını ifade etti. “31 Ekim hesap sorma günü” diyen Üstel, UBP’li kişilere fırsat verilmesi gerektiğini ve kimsenin dışarıda kalmasını istemediğini açıkladı. 

“UBP’DE TABANDA BİR SIKINTI VAR” 

ADA TV’de yayınlanan Erçin Şahmaran’ın moderatörlüğündeki Gündeme Bakış Programı’nın konuğu olan UBP Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Ünal Üstel’in açıklamalarından öne çıkan detaylar şu şekilde; “ “Gayri kanuni yapılan bir merkez yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Partimize gönül veren üyeleri bir çalışma yaptılar, adayları da çağırdılar. UBP’de tabanda bir sıkıntı var. Biz 6 Aralık’ta bir tüzük kurultayı yaptık, partimizin tüzüğünü değiştirdik. Delege sisteminden vazgeçip üye sistemine geçtik. Bunu yaparken de 31 Ekim’de kurultay yapacağımızın kararını aldık. Üyeler yapılırken de parti meclisinde konuşulan öncelikle mevcut kurultay ilçe delegesi, kadın kolu, gençlik kolu ve yönetim kurullarının üye verilmesi şartı vardı sonrasında da yeni üyelikler olacaktı. Bütün ilçe başkanlıkları işaretlediler yapılacakları. Örgütlere verildi listeler. Bir örgütte 10 tane yönetim kurulu var. Kurultay ve ilçe delegeleri sıralandı. Diğer bütün yönetimler dışarıda kaldı. Bir örgütte yalnız yönetim kurulu 30 tane, bu 30 tanenin 3 tanesi üye oldu geri kalan 27’si dışarıda kaldı.” 

“İNSANLARA FIRSAT VERİLMEDİ” 

“Geçmişte örgüt başkanlığı yapıp veya kurultay delegeliği yapıp 2012’de kurultay veya ilçe delegesi olmayan insanlarımız da vardır. Bunlara hiç fırsat verilmedi ve bunlar dışarıda kaldı. Sonradan baktık, birçok bölgede aynı infial yaşanıyor. Sonradan bir takım yerlerden kumanda ile bir takım kişilere yeni üye yazılması için talimat verildi. Ne acıdır, Girne bölgesinde 5 Ağustos’tan sonra üye yazım formu olmazken, başkalarının elinde gizli gizli üye yazıldı. Gönül ne istiyordu? Şeffaf bir şekilde, gazetede ilanını verebileceğin, 1’den 30 Ağustos’a kadar üye yazılacağını belirtebileceğin bir ilan. Köylere, kahvelere asılabilirdi. Biz gizlilik içerisinde olmadan şeffaf olabilirdi. Birileri zanneder ki gizlilik birilerine menfaat getirecek. Bu yazılan insanlar bizim insanımız. Ben politikada uzun süre kaldım. Bu yazanlar zannediyorlar ki bir yerlerden telefon edilecek ve filan yere bunlar yönlendirilecek. Hâlbuki hiç öyle bir görüş yoktur. Bunu yaparken de esas partililerin bir kısmı kırıldı. Özellikle Güzelyurt çok kötü bir durumda, Lefkoşa’da bazı örgütler de aynı şekilde. Girne’de bir iki kişi dışında yeni üye yazımı olmadı. Bunlar yanlış şeyler. 

“HİÇBİR PARTİLİMİZ DIŞARIDA KALMASIN” 

“Bu arkadaşlarımız yarın seçimde görecekler ki yeni üyeler dönecek ve bana gelecek. Kendileri de bu milletvekilliği seçiminde bu insanları karşısında bulacak. İnsanlarımız artık televizyonları da izliyor, gazeteleri de takip ediyor. Bunları kimin yaptıklarını benim söylememe gerek yok onların hepsi biliyor. Günü geldiğinde hem genel merkeze hem de bunu yapan milletvekili arkadaşlarımıza bunların hesabı sorulacak. Hesap sorma yeri sandık. Bizde de hesap sorma yeri 31 Ekim. Biz gezdikçe ve her tarafta UBP içindeki bu rahatsızlığı gördük. Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri de gördü. Bir toplantı yapıldı. Çoğu kez televizyonlardan telaffuz ettiğim zamanımız olduğu yönündeydi. Hiçbir partilimiz dışarıda kalmasın ve fırsat verilsin insanlara dedik.”