Üstel yazılı açıklamasında, başta Girne olmak üzere ülke genelinde üyelikler konusunda şikâyet aldıklarını ifade etti. Üyeliklere bir itirazı olmadığını ifade eden Üstel, “Bizim itirazımız kurultay kaygısı ile üye yapılmayan partililerimizdir. Gerekirse 15 bin kişi üye yapılsın ama tek bir partili bile dışlanmamasın” şeklinde konuştu.

“Partinin son üç seçimde yönetimdeki eksiklikler nedeniyle başarısız sonuçlar aldığını” söyleyen Üstel, bu yüzden 31 Ekim kurultayının “hayati” nitelik taşıdığını ve UBP için “dönüm noktası” olacağını söyledi.

Üstel, UBP’nin “yeniden halkın partisi yapılması için” çalışacaklarını ve bunu başarabilecek güçte olduklarını da sözlerine ekledi.

UBP Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün “talihsiz açıklamalar yaparak partinin parçalanmasına çanak tuttuğunu” ve “kendisine rakip olan genel başkan adaylarına hakaret edercesine yaptığı açıklamalarla kurultay korkusunu belli ettiğini” savunan Üstel, Özgürgün’ü UBP’nin geçmişini bilmemekle de suçladı.

“UBP’nin sevgisizlik rayına sokulduğunu ve bunun da tarifi mümkün olmayan yaralar açacağını” ifade eden Üstel, parti yönetimine gelmesi halinde, partideki dayanışma ruhunu pekiştirerek sevgisizliği sevgiye dönüştüreceğini, partilinin bir kısmını değil tümünü kucaklayacağını ve ben zihniyetinin yerine biz zihniyetinin getireceğini ifade etti.