“Engel siz olmayın” çağrısında bulunan Üstel, engelli durumunda olan çalışanlar için fiziksel engelleri tek tek ortadan kaldırmak gerektiğini belirtti.

Ünal Üstel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, Birleşmiş Milletlerin 3 Aralık’ı Uluslararası Engelliler Günü ilan ettiğine işaret ederek, engelin, doğuştan ya da daha sonra geçirilen bir hastalık veya kaza neticesinde vücudun bir kısmının sosyal, zihinsel, duygusal ya da fiziksel olarak yeteneğini kaybetmesi durumu olduğunu söyledi.

Ülkede, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi onlarca engelli insan bulunduğuna işaret eden Üstel, “Bizlere düşen, engelli insanlarımızın önüne çıkan engelleri ortadan kaldırmak ve bu insanları topluma kazandırmaktır” dedi.

Üstel, siyasetçi olarak bu konuya ayrıca hassasiyet gösterdiğini ve bakanlık yaptığı dönemde engelli arkadaşların istihdamına ayrıca özen gösterdiklerini vurguladı.

Üstel, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlayarak, “engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum“ dedi.