Özgürgün’ün ‘5 aday da tek adresten yönetiliyor’ açıklaması yaptığını belirten Üstel, Özgürgün’ü “parti içi demokrasisine saygılı olmaya” davet etti.

Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün ‘tek adres’ ibaresini kullanıp isim açıklamaya bile cesaret gösteremediğini söyleyen Ünal Üstel, UBP’de hiçbir zaman demokrasini bu kadar ayaklar altına alınmadığını, geçen kurultayda divan başkanı iken yaptığı hatalara bu kez genel başkan iken devam eden Özgürgün’ün her açıklaması ve eylemiyle partiye büyük zararlar verdiğini öne sürdü.

“ÖRGÜTLER İSYAN NOKTASINDA”

Kurultay için yapılan üyeliklerin büyük kısmının can havli ve kaybetme korkusuyla birkaç kişinin tekelinde yapıldığını savunan Üstel, örgüt başkanlarının iradesi dışında yapılan üyeliklerde gerçek UBP’lilerin dışlanarak partili olmayanların rant uğruna üye yapıldıklarını ileri sürdü. Üstel, “bir çok örgüt başkanımız isyan noktasına gelmişdir, hiç alakası olmayan kişilerin üye yapılması öncelikle örgüt başkanlarımıza yapılan saygısızlıktır” dedi.

Halen Bakan olan ve kotuklarını korumak için genel başkanın yanında gibi görülen bazı isimelerin de aslında genel başkanı düşünmediklerini kendi siyasi geleceklerinin devamı için üye yazımı yaptıklarını söyleyen Üstel, Hüseyin Özgürgün’ün hayal kırıklığına uğrayacağını çünkü yapılan  üyelerin bir çoğunun kendisine oy vermeyeceğini ifade etti.