UBP Genel Başkan Adayı, Girne Milletvekili Ünal Üstel, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün kurultay tarihini beklemeden istifa etmesi gerektiğini öne sürdü.

Üstel yazılı açıklamasında, Özgürgün’ün dün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaları eleştirerek, bu açıklamaların UBP’yi “aşağılayıcı” açıklamalar olduğunu iddia etti.

Üstel, Genel Başkanın açıklamalarında; “CTP-UBP hükümetinin devrim niteliğinde bir karar” olduğunu ifade etmesini hayretler içinde karşıladığını, bunun “bir devrim değil ama UBP için ağır bir darbe” olduğunu savundu.

Özgürgün’ün programda “hükümetle ilgilenemediğini” söylediğini, hükümetin şu anki görüntüsünün de tamamen “UBP’nin CTP’ye koltuk değneği” görüntüsünde olduğunu savunan Üstel, bu itirafın bile Özgürgün’ün istifa etmesi için geçerli bir neden olduğunu kaydetti.

UBP’ye yapıldığı iddia edilen dış müdahalenin hükümet ortağı CTP yetkilileri tarafından yapıldığını da öne süren Üstel, CTP’nin, UBP’nin başında Hüseyin Özgürgün’ü görmek istediğini, ancak bu sürenin 31 Ekim tarihine kadar geçerli olacağını savundu.