Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel,  sağlık bilgisi ve bilincin insanı kanserden uzak tutabilecek en önemli unsur olduğunu vurguladı.

Kanser Haftası nedeniyle mesaj yayımlayan Ünal Üstel, halkı hep birlikte  kansere karşı mücadeleye çağırdı.

Üstel, tıp alanında uzun yıllar boyunca sürdürülen çalışmalar neticesinde, günümüzde insanlığı etkileyen birçok sağlık sorununun  ortadan kaldırılabildiğini,  birçoğunun da tedavisinde önemli ilerlemeler sağlandığını belirterek, kişilerin sağlık bilincinin geliştirilmesi yönünde gösterilecek her türlü çabanın , hastalıkların önlenerek sağlıklı bir toplum oluşturulmasında önemli katkı koyacağını belirtti.

Kanserde erken teşhisin önemine vurgu yapan Üstel, “ Erken teşhis, diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi, kanser hastalığında da hastalığın seyrini ve tedavisini yakından ilgilendiren bir husustur. Dolayısıyla, sağlık bilgisi ve bilinci, insanı kanserden uzak tutabilecek en önemli faktördür” dedi.

Ülkede kanserle olan mücadelenin tüm toplumsal unsurların desteği ile devam edeceğini kaydeden Üstel,  “Kanserle mücadele uzun soluklu bir maratondur. Bunun için, halkımızın kanserin farkında olması, beslenme ve yaşam alışkanlıklarını iyi düzenlemesi, zararlı alışkanlıklardan uzak durması ve en önemlisi hareketli yaşam tarzının benimsenmesi gerekmektedir. Bu yüzden hep birlikte halkımızı kansere karşı mücadeleye davet ediyoruz. Kansere karşı bilgilenmek, paylaşmak ve yan yana durmak umuduyla” ifadelerini kullandı.