Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel yayımladığı mesajında, “Tıp Bayramı dolayısıyla, hekimlerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızı, tıp fakültelerinde görevli akademisyenlerimizi en içten duygularımla tebrik ediyorum” dedi.

Üstel, tüm dünyada büyük önem kazanan sağlıklı yaşam hassasiyetine paralel olarak, tıp alanında da her gün önemli gelişmeler ve yenilikler yaşandığını ve değerli kazanımlar elde edildiğini belirterek,  “Teknolojinin ve bilimin ilerlemesiyle birlikte doktorlarımız, tıp alanında önemli başarılara imza atıyorlar” dedi.

İnsanların daha sağlıklı, daha mutlu yaşam sürmesine hizmet etmeyi amaçlayan tıp biliminin, geçmişten gelen tüm birikimleri de kullanarak sürekli ilerleme içinde olduğunu vurgulayan Üstel,  herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesinin çağdaşlığın öncelikli koşulu olduğunu belirtti.

İnsan sağlığının korunması, hastaların sağlığına kavuşması ve sorunlarının giderilmesi için sağlık çalışanlarının gösterdikleri çabaları takdirle karşıladıklarını ifade eden Üstel, şunları kaydetti: 
“İnsan sağlığı için harcanan mesainin en mukaddes zaman dilimlerinden olduğu inancındayız. Bu  düşüncelerle, toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesi adına ülkemizde fedakarca hizmet veren tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutluyor, bu anlamlı günün sağlıklı yaşama bilincini arttırmasını diliyorum.”