UBP Girne Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Ünal Üstel, ülkede sağlık alanında yaşanan olumsuzlukları üzüntü ve ibretle izlediklerini belirterek, “sağlıkta sistemsizliğin sistem olduğunu ve hükümetin de bunu acizlik içinde izlediğini” savundu. 

Üstel, sağlık alanındaki sistemsizliğe kimsenin bir çare üretemediğini ifade ederek, hükümetin birçok konuda olduğu gibi sağlık konusunda da başarısız olduğunu öne sürdü.

Ünal Üstel yazılı açıklamasında, “devlet hastanelerinde yaşanan olumsuzluklara son olarak devlet doktorlarının istifa furyasının eklendiğini, bunun da sistemin artık çöktüğünün bir göstergesi olduğunu” iddia etti.

Devlet hastanelerinde görev yapan çok değerli hekimlerin, sorunlarının giderilmemesi hatta kangren haline dönmesi nedeniyle istifa ettiğini ve buna rağmen Sağlık Bakanlığı ile hükümetin sessizliğe büründüğünü ifade eden Üstel, şöyle devam etti:

“Hastanelerde mutsuz olan bir doktor çok sayıda hastanın da mutsuz olması demektir, hem hastanelerin hem doktor ve çalışanların hem de hastaların yaşadıkları olumsuzluklar nedeniyle vatandaşın devlet kurumlarına ve çalışanlarına olan güveni her an azalmaktadır.

Üzülerek görmekteyiz ki yurt dışında tıp alanında okuyan bir çok gencimiz kendi ülkelerinde gelecek göremedikleri ve sağlıklı bir sitem oluşturulmadığı gerekçesi ile kendi ülkelerine gelememekte ve hizmetlerini başka ülkelerde vermektedirler.

Yeni bir sistemin kurulmasına öncelikle bu değeri gençlerimizi ülkeye getirip sağlıklı ortamlarda çalıştırmak öncelikli hedeflerimiz arasında olmalıdır. CTP-UBP Hükümetini ve özellikle Sağlık Bakanlığını sağlıklı bir sağlık sistemi kurmaya davet ediyoruz.”

Üstel, hükümetin, Türkiye’deki başarı ile sonuçlanan sağlık istemini örnek almasını önererek, “Ya gidip oradaki sistemi inceleyip buraya monte etsinler ya da biz bu işi yapamayacağız deyip görevlerini teslim etsinler” dedi.

Ünal Üstel, tıp alanındaki meslek örgütlerinin de üzerlerine düşen görevleri tam olarak yapmadığını ve meslekte yaşanan sorunları sağlıklı bir şekilde masaya yatıramadığını savunarak, sağlık örgütlerini sağlıkta köklü değişimler getirilmesi ve vatandaşa yeterli hizmet götürülmesi için birlikte çalışmaya çağırdı.