Ceren ERCİH 

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, Nihan Yücel’in sunduğu Haftanın Analizi programının konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Üstel, halkın sandığa gitme oranında her seçimde düşüş gösterdiğine dikkat çekti. Yalnızca siyasete değil siyasetçiye de güvenin azaldığının dikkat çeken Üstel, iktidar partinin de sözlerini yerine getirmediğini savundu. 

“SİYASETÇİYE VE SİYASİ PARTİLERE GÜVEN AZALDI” 

Seçmenin sandığa katılma oranının her geçen gün düştüğünü belirten Üstel şunları kaydetti; “Artık sandığa katılım oranı her geçen gün düşmektedir. Siyasetçiye güven azaldı, siyasi partilere de azaldı. UBP geldi manifestosunu koydu, bir takım tedbirler aldı, bir takım iyileştirmeler yaptı ama ömrünü tamamlayamadan iktidardan gitti. Daha yapacakları vardı.” 

“TOPLUM KAVGA GÖRMEKTEN USANDI” 

Göç Yasası ile şimdiki iktidar partisinin UBP’yi suçladığına dikkat çeken Üstel, şimdiki hükümetin de Göç Yasası ile ilgili hiçbir şey yapmadığını dile getirdi. Üstel; “Göç Yasası ile bizi suçladılar. Her gün meclisin önünde yapmadıkları kalmadı. Bugün iktidara geldiler ve söz verdiler kaldıracağız diye peki ne yaptılar hiçbir şey” dedi. Üstel, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yeni iktidar geldi hiçbir söylediğini yerine getirmedi. Bizi yerden yere vurdukları yasa hala daha mecliste. Bu halka gelir gelmez dediler ki biz hiçbir zaman geçici almayacağız. 

UBP’nin aldığı bir takım geçicileri de durdurdular. Bizde dedik ki; bu toplum kavga görmekten usandı. Gelin bu halkı kucaklayalım. Eşit, şeffaf bir düzenleme yapalım. Artık işe kim girecekse onun rozetine bakılmaksızın bu sınavlara katılsın bu sınavlar neticesinde de başarılı olanlar işe alınsın.” 

“BİZ O GÖREVE HAZIRIZ” 

Dövizin artışı ile halkında borçlarını ödeme zorluğu çektiğini ifade eden Üstel, hükümetin bu konuda üzerine düşen vazifeyi yapması gerektiğini hatırlattı ve muhalefet parti olarak üstlerine düşen bir görev varsa yapmaya da hazır olduklarını şu sözlerle ifade etti; “Döviz borçluları kara kara düşünüyor ama bir taraftan döviz borcundaki yükselen kurlardan esnafın geliri yoktur. Hükümet bunlara çare bulacak. Sen hükümetsin, sen çare üreten bir hükümet olmalısın. Ana muhalefet partisine de burada görev düşüyorsa biz o göreve hazırız. Oturalım ülke insanımızın rahatlığı için ne lazımsa iktidarı ve muhalefeti ile yapalım.