UBP Genel Başkan Adayı, Girne Milletvekili Ünal Üstel, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) üst düzey yönetiminin Kıbrıs müzakere sürecine “uzak ve ilgisiz” kaldığını savunarak, “KKTC’yi kurup yaşatma” misyonuna sahip UBP’nin şu anda “CTP’ye yardım eder durumuna geldiğini” öne sürdü.

Üstel, Türkiye’den Kıbrıs’a getirilen suyun iradesinin UBP idaresinde olması gerektiğini ifade ederek, bu konuda yapılan açıklamalarla “Anavatan ile Yavruvatan arasına nifak tohumları serpildiğini ve UBP’ni bu konuda bile sessiz kalarak tarihi misyonunu unuttuğunu” iddia etti.

Ünal Üstel’in basın bürosundan verilen bilgiye göre, Üstel ve ekibi önceki akşam Mesarya köylerini ziyaret ederek, partililerle görüştü.

Üstel, ziyaretlerde Kıbrıs müzakerelerinin vatandaşta endişe yarattığını gördüğünü belirterek, “İnsanımız sürdürülen müzakereler konusunda bilgi sahibi değil ve bunun endişesini taşıyor, UBP Genel Başkanı ve üst düzey yönetiminin derin sessizliği ise kafalarda çeşitli soru işaretleri yaratıyor” şeklinde konuştu.

UBP’nin 31 Ekim Kurultayı’ndan sonra seçilmesi halinde yeni yönetim olarak görüşmelerin mercek altına alınıp kamuoyunun bilgilendirilmesi için çalışma başlatacaklarını söyleyen Üstel, “halkımız oldu bitti bir çözüme asla ‘evet’ demeyecektir” dedi.

Ünal Üstel, “Tarihe mal olmuş ve KKTC’yi kurup, yaşatma misyonuna sahip” UBP’nin, şu anda “CTP’ye yardım eder” durumuna geldiğini savunarak, parti tabanının bundan büyük rahatsızlık duyduğunu ve hükümetin “reform hükümeti” değil tamamen “kurultay hükümeti” görüntüsü verdiğini savundu.

Genel Başkanlığa gelmesi durumunda öncelikli görevlerinin; koalisyon hükümetini masaya yatırıp mercek altına olmak olduğunu söyleyen Üstel, yaptığı ziyaretlerde partilinin bundan büyük rahatsızlık duyduğunu bu nedenle koalisyon ortağıyla yeniden masaya oturacaklarını kaydetti.

Ünal Üstel, “partimiz tekelci zihniyet tarafından değil, tabanımız tarafından yönetilecektir” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMET EKONOMİK KONULARDA SINIFTA KALDI”

Yaptığı köy gezilerinde tüm kesimlerin ekonomik sıkıntılar içinde olduğunu gözlemlediğini de belirten Üstel, şöyle devam etti:

“CTP-UBP hükümetini sorunlara ilgisiz kaldığını görüyoruz. Eğer hükümetseniz sorunlara çare üretmek zorundasınız, ‘para yok’ diyerek vatandaşın sorunlarını çözemezsiniz. Eğer ülkenin Maliye Bakanı bile gazetelere verdiği demeçlerde bu yüzden istifa bile edeceğini söylerken asıl istifa edip görevi bırakması gereken hükümettir” dedi.

UBP’nin geçmişte çiftçinin, hayvancının, işçinin ve memurun hükümeti iken şimdi hükümet ortağına uyarak çizgisinden çıktığını savunan Üstel, UBP’nin en kötü dönemi yaşadığını ifade etti.

“SUYUN İDARESİ UBP’DE OLMALIYDI”

Türkiye’den büyük paralar ve emekler harcanarak Kıbrıs’a getirilen suyun UBP idaresinde olması gerektiğini söyleyen Ünal Üstel, yapılan açıklamalar ile Anavatan ile Yavruvatan arasına nifak tohumları serpildiğini ve UBP’ni bu konuda bile sessiz kalarak tarihi misyonunu unuttuğunu belirtti.

“Su bütün adanın iklimini değiştirecek ve hayat getirecek” şeklinde konuşan Üstel, yaptığı bütün ziyaretlerde vatandaşların bu suyu özlemle beklediğini ve tartışmaya bile tahammülleri olmadığını gördüğünü ifade etti.