Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 31 Ekim’de yapılacak kurultayında genel başkan adayı olduğunu açıklayan Girne Milletvekili Ünal Üstel, UBP’nin bölünüp parçalanmasını isteyen bazı kesimler olduğunu, ancak buna asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Üstel yaptığı yazılı açıklamada, KKTC’nin en köklü ve güçlü partisinin UBP olduğunu kaydetti.

Üstel, bazı çevrelerin, partilerinin misyonunun bitmek üzere olduğu yönündeki görüşlerine en güzel cevabı 31 Ekim’de yapılacak olan kurultayda vereceklerini, böyle düşünen kesimlerin ise hayal kırıklığına uğrayacağını ifade etti.

Yenierenköy, Büyükkonuk, Küçükkonuk, Ziyamet ve Yeşilköy’de dün UBP’lilerle buluşan Üstel, burada yaptığı konuşmalarda UBP kurultay üyelerine çağrıda bulunarak partinin bölünüp parçalanmasına izin vermemelerini istedi.

1442146343.jpg

“ÜLKENİN UBP’YE İHTİYACI VAR”

Üstel, Karpaz köylerinde yaptığı konuşmalarda, ülkenin hassas bir dönemden geçtiğini, iki tarafın sürdürdüğü müzakereler sonucunda Kıbrıs Türkü’nün kaderinin belirleneceğini, bu konularda UBP’nin misyonunun bir kez daha öneminin görüldüğünü, KKTC’nin kuruluşunda büyük pay sahibi olan UBP’nin en fazla hassas olması gereken günler yaşandığını söyledi.

31 Ekim’de yapılacak olan kurultayda UBP’nin daha da güçlenerek çıkacağına inanç belirten Üstel, “Bu ülkenin UBP’ye ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu.

“DEMOKRATİK BİR KURULTAY OLMALI”

Üstel, UBP’ye yapılan üyelikler konusunda ülkenin dört bir yanından şikayetler aldıklarını, kurultayın demokratik değerler yara almadan sonuçlanması için tüm yoğunluklarını bu konuya yönelttiklerini, parti yönetimini sıkça uyardıklarını söyledi.

Kurultay sonucunun sadece UBP’nin değil ülke kaderinin de belirlenmesinde etkili olacağını belirten Üstel, demokratik olmayan bir kurultayın partiye büyük zarar vereceğini kaydetti.

1442146315.jpg

“GENEL BAŞKAN PANİK İÇİNDE”

Köy ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda, parti genel başkanı Hüseyin Özgürgün’e çeşitli eleştirilerde bulunan Üstel, "genel başkanın kaybetme paniği içinde yanlış kararlar ürettiğini, yıllarca partili olduğu halde üyelikten atılan birçok partilileri bulunduğunu, bunun yanı sıra partili olmadığı halde çok sayıda kişinin de oy uğruna üye yapıldığını ve parti tabanının buna büyük tepkisi olduğunu" ifade etti.

“Korkunun ecele faydası yoktur” diyen Üstel, partinin geleceğinin zarar görmemesi için derhal yanlıştan dönülmesini istedi.

“GÜÇLÜ UBP GÜÇLÜ KKTC DEMEKTİR”

UBP’nin genel başkanlığına aday olmasını da değerlendiren Ünal Üstel, bu kararı alırken parti tabanından gelen seslere kulak verdiğini ve zayıflamakta olan partinin eski kudretli gücüne dönmesi için adaylığı kabul ettiğini belirtti.

31 Ekim sonrası öncelikle partilerinin eski gücüne kavuşması için çeşitli yapısal değişikliklere gidileceğini söyleyen Üstel, partilerinin güçlü olmasının KKTC’nin güçlü olmasıyla eş anlamlı olduğunu ifade etti.

Üstel, partilisinin sağduyusuna güveninin tam olduğunu da sözlerine ekledi.

1442146301.jpg

1442146286.jpg