Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı, Girne Milletvekili Ünal Üstel, UBP’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Üstel mesajında şunları kaydetti:

“Ulusal Birlik Partisi, bugün 40 yaşında.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş tarafından 11 Ekim 1975 yılında kurulan partimiz, Kıbrıs Türk Halkı ile birlikte tarihsel birlikteliğine devam ediyor.

20 Temmuz 1974 sonrasında demokrasimizin kurulup, yeşermeye çalıştığı yıllardan bugünlere gelinen süreçte, demokrasinin vazgeçilmezliği ve hukukun üstünlüğünü şiar edinirken 40. yaşımızı kutluyoruz.

Ulusal Birlik Partisi’nin 40 yıllık siyasi yolculuğu, Kıbrıs Türk Federe Devleti’nden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ulaşmış ve halen de güçlü bir kimlikle devam etmektedir.

Halkın refahına katkıda bulunmak, demokrasi ve hukuk güvencesinde huzurlu bir yaşam düzeni oluşturulmasına dair çabalarını ise çağdaş ilkeler perspektifinde sürdürmektedir.

Bugünlere ulaşana dek sayısız seçim geçirmiş, halk tarafından sayısız defa iktidara getirilmiş bulunan Ulusal Birlik Partisi bugün önemli bir kavşakta bulunmaktadır.

Değişen ve gelişen dünya gerçeklerine yönelimi artırmak ve ada coğrafyasından kopmadan enternasyonal bir anlayışa sahip olmak yada olmamak noktasındayız.

Bu noktada, 40 yıldır halkının esenliği için varlığını sürdüren Ulusal Birlik Partisi’ni, geçmişinden kopmadan geleceğin partisi haline getirecek yeni bir vizyon etrafında, çağdaş demokrasiyi ilke edinerek yeniden kitlelerin partisi noktasında konumlandırılması en temel ihtiyaçtır.

Dünyaya entegre olarak, değişimi anlamaya çalışmak ve değişime önce kendimizden başlamamız gerektiği hususuna güçlü bir vurgu yaparak, Rauf Raif Denktaş’tan başlayarak, Ulusal Birlik Partisi’ne her dem katkıda bulunan Nejat Konuk, Osman Örek, Mustafa Çağatay, Derviş Eroğlu ve İrsen Küçük gibi UBP’ye Genel Başkanlık yapmış değerli isimlerden halihazırda esenlik içerisinde olanları selamlayarak, ebediyete intikal edenlere rahmetler diliyorum.”

Üstel bu arada mesajında, dün Ankara’da düzenlenen terör saldırısını kınadığını belirterek, şöyle dedi:

“Ankara’da bir miting esnasında yaşanan ve onlarca insanımızın ölümüyle sonuçlanan patlama, Kıbrıs Türklerini derinden yaralamıştır. Bu olayla birlikte Ulu Atatürk’ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ deyişi bir kez daha önem arz etmektedir. Terör, dünyanın neresinde olursa olsun asla kabul edilemez ve suçsuz insanların hesabını kimse veremez.

Anavatanımız Türkiye’nin başı sağolsun, ölenlere Allah’tan rahmet yaslı ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.”