Kubilay KURÇER 

UBP Milletvekili ve genel başkan adaylarından Ünal Üstel, tüzükte “Delege sisteminin kalkması, üye sistemine geçilmesi” ile ilgili Lefkoşa’da yapılan açıklamadan diğer ilçelerin haberi olmadığına işaret ederek, örgüt başkanlarının dışlanmasının ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından yazılan üyelerden haberi olmayışının “antidemokratik” olduğunu vurguladı. 

Bakanlık dağılımında “sayısal eşitlik” olmasına rağmen eşitliğin sağlanamadığını ifade eden Üstel, “Turizm Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı gibi bakanlıkların tek olduğu KKTC tarihinde hiç görülmemişti” şeklinde konuştu. ADA TV’de Haber Müdürü Nihan Yücel’in moderatörlüğündeki Öğlen Ajansı programına konuk olan UBP Milletvekili ve genel başkan adaylarından Ünal Üstel, kurultayda neticenin değişeceğini, neticenin ışığında genel başkanın değişeceğini savundu. 

“TÜZÜKTEKİ DEĞİŞİKLİK ANTİDEMOKRATİK ÇERÇEVEDE YAPILDI” 

Üstel, yeni milletvekillerinden oluşan komitenin kurulmasıyla yapılan komisyon çalışmalarını yeterli bulmadığını ifade ederek, “Tüzüğü geçirme konusunda acele etmemesi gerektiğini başkana söyledim” dedi. 

Tüzükte “Delege sisteminin kalkması, üye sistemine geçilmesi” ile ilgili Lefkoşa’da yapılan açıklamadan diğer ilçelerin haberi olmadığına işaret eden Üstel, örgüt başkanlarının dışlanmasının ve MYK tarafından yazılan üyelerden haberi olmayışının “antidemokratik” olduğunu vurguladı.