Evrim Kamalı

Lefkoşa’da arkadaşına ait kiralık aracı hakkı olmamasına rağmen kullanarak kaza yapan Opemipo Ayankoya ve arkadaşı Tadiwa Vito teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Mehmet Kanteper olayla ilgili bulguları aktardı. Kanteper huzurda bulunan zanlı Opemipo Ayankoya’nın Kasım 2016 tarihinde daha önceden işlemiş olduğu alkollü araç kullanma suçundan ehliyeti alınmasına rağmen arkadaşı adına kayıtlı olan kiralık aracı kullandığı esnada 29 Aralık tarihinde kaza yaptığını söyledi. Polis yaralı olarak hastaneye getirilen zanlı Opemipo Ayankoya'nın hastaneden izinsiz ayrıldığını ve 13 Ocak'ta tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Polis zanlıya araç kullanma izni olmamasına rağmen kendi adına kiralamış olduğu aracı veren zanlı Tadiwa Vito’nun da tutuklandığı ifade etti. Polis memuru Mehmet Kanteper meydana gelen trafik kazasında araçta 20 bin TL hasar oluştuğunu kaydetti. Zanlı Opemipo'nun öğrenciliğinin bittiğini söyleyen Kanteper, 2016 yılında iki ayrı uyuşturucu suçundan yakalanıp, iki kez teminata bağlandığını, aynı yıl içinde alkollü araç sürüp kaza yaptığını, Vahim zarar ve mahkeme emrine riayetsizlik suçlarından yargılandığını mahkemeye aktardı.

Opemipo’ya 1 ay diğerine 20 bin

Huzurunda verilen şahadeti ve beyanları değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların sabıkalarına göre teminat belirlemek gerektiğini belirtti. Kıdemli Yargıç zanlı Opemipo’nun ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak beklemesine emir verirken zanlı  Tadiwa Vito'nun ise davaları görüşülünceye değin yurtdışına çıkışının yasaklanması haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve 20 bin TL nakdi teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.