Suna ERDEN 

Başbakanlık Denetleme Kurulu dün itibari ile Kıb-Tek’te operasyon başlattı. Denetleme Kurulu, Kıb-Tek’teki birçok ihaleyi ve ihaleye çıkılmadan yapılan alımları mercek altına alarak soruşturma başlattı. Bu kapsamda Kıb-Tek’te Müdür Muavini koltuğunda oturan iki isim ifadeye çağrıldı. Kurulun, Lefkoşa’da takılan LED ışıkları, yakıt alımı, bir galeriden sözleşmesiz alınan araçlar, sayaç ihalesi ve birçok hesaplarla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi. 

SÜREKLİ DİLE GETİRİLİYORDU 

Bir süreden beridir Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda (Kıb-Tek) birçok usulsüzlük yaşandığı öne sürülüyordu. Kıb-Tek’in denetlenmesi gerektiği dile getirilirken BKP, usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile Başsavcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. BKP’nin yanı sıra CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ve birçok siyasi isim de Kıb-Tek’te usulsüzlük yapıldığını iddia etmişti. 

İHALELER VE BORÇLANMA İDDİASI 

Kıb-Tek’te, Led Lamba ve Akıllı Sayaç ihalelerinin şeffaf ve hukuka uygun yapılmadığı, 2 adet Dizel Jeneratör alımı için ihaleye çıkılmadığı, Borçlanma Komisyonu’na gidilmeden çeşitli bankalardan önemli miktarlarda borçlanmaya gidildiği yönünde usulsüzlükler yapıldığı iddiaları ortaya atılmıştı. Öte yandan kuruma usulsüz istihdamlar yapıldığı da öne sürülmüştü. 

DÜĞMEYE BASILDI 

Kuruma yönelik zaman zaman ortaya atılan iddialar ile ilgili harekete geçen Başbakanlık Denetleme Kurulu dün itibari ile Kıb-Tek’te operasyon başlattı. 

Denetleme Kurulu, Kıb-Tek’teki birçok ihaleyi ve ihaleye çıkılmadan yapılan alımları mercek altına alarak soruşturma başlattı. Bu kapsamda Kıb-Tek’te Müdür Muavini koltuğunda oturan iki isim ifadeye çağrıldı. Kurulun, Lefkoşa’da takılan LED ışıkları, yakıt alımı, bir galeriden sözleşmesiz alınan araçlar, sayaç ihalesi ve birçok hesaplarla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.