GÜVENLİĞİ TEHDİT ALTINDA: Başkent Lefkoşa’nın ana girişleri adeta ova yoluna döndü. Yollarda ciddi engebeler oluştu. Ana girişteki güvenliği otorite değil, vatandaşlar “otomobil lastikleri” ile sağlıyor. Büyük çukurlar, sürücüler için her gün yeni bir tehlike yaratıyor, can güvenliği yok

HEM CANA HEM MALA: Yılmazköy-Hamitköy arasında ana yollarda yapılan kazı çalışmaları nedeni ile açılan çukurların çakıl ile doldurulması, asfalttaki yırtık ve engebeler, trafikte kişilerin can güvenliğini tehdit ediyor. Sürücüler ana yollarda direksiyon hakimiyetini kaybetmemek için adeta aracı ile savaş veriyor

ARAÇLAR ZARAR GÖRÜYOR: Lefkoşa’ya giriş yollarındaki yırtık ve çukurlarla dolu asfalt, araçların da hasar görmesine neden oluyor. Çukura düşen bazı araçların tekerleri patlıyor, bazılarının tekerleri yırtılıyor. Çukur ve engebelerden nasibini alan bazı araçların ön düzeni dağılıyor

ERDURAN: HER ŞEY YERİNE KONULACAK: Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, boru döşeme işlemi sırasında hasar gören asfaltların sırayla tamir edileceğini belirtti. Erduran, çalışmalar sırasında yollarda sökülen tüm levhaların, oto korkulukların, kaldırımların, bordürlerin ve beton vantuzların da yerlerine konulacağını söyledi 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olma özelliği taşıyan Lefkoşa’nın yolları köy yollarını aratmıyor. Lefkoşa’ya tüm giriş yolları harap halde. Başkent olması nedeniyle yolları ve altyapısı düzenli olması gereken yollarda her yer kazıldı. Kazılan yollar ise tekrardan eski haline getirilmedi.
Lefkoşalı yol çilesi nedeniyle isyanda.

Yılmazköy, Kanlıköy ve Alayköy’de anayola verdiği zararın yanı sıra doğanın da tahrip olmasına neden olan kazılar Lefkoşa yollarını vurdu.

Lefkoşa’ya giriş yollarında durum utanç verici. Asfalt bozuk ve engebeli, ana yollar tehlike yaratan çukurlarla dolu.

Kazı çalışmalarının devam ettiği bölgelerde ayrıca, yol güvenliğini sağlamak amacı ile yapılmış olan korkuluklar, trafik levhaları, beton vantuzlar, oto korkuluklar, bordürler yerlerinden söküldü.
Kaldırımlar yıkıldı, yer altındaki telefon, elektrik gibi servisler hasar gördü.

Maddi zararı da var

Lefkoşa’ya giriş yollarındaki yırtık ve çukurlarla dolu asfalt, araçların da hasar görmesine neden oluyor. Çukura düşen bazı araçların tekerleri patlıyor, bazılarının tekerleri yırtılıyor. Çukur ve engebelerden nasibini alan bazı araçların ön düzeni işlevsel hale geliyor.

Yol kenarlarında faaliyet gösteren işletmeler de bozuk yoldan kötü etkileniyor.

Ana yoldan sıçrayan çakıl taşları iş yerlerinin ve iş yerleri önündeki araçların camlarına maddi hasar veriyor.

Hamitköy’den Lefkoşa’ya giriş zorlu

Hamitköy’den Lefkoşa’ya giriş anayolu, kazı çalışmaları nedeni ile adeta köstebek yuvasına döndü.
Bölgede kazı çalışması bitti ancak bozulan asfalt düzeltilmedi.

Zaten yol güvenliğinden yeteri kadar nasibini almamış olan ana yolda oluşan engebe, çukur ve yırtıklar, yolu daha da tehlikeli hale getirdi.

Dikmen’den Lefkoşa’ya giriş çok tehlikeli

Yakın Doğu Üniversitesi kavşağı ve Fuar önü kazı çalışmaları nedeni ile adeta viran oldu.
Yol boyunca, asfaltın ortasında, derin çukurlar oluştu.

Üniversite kavşağında açılan çukurlar, kazı çalışmalarının ardından çakıl taşları ile gelişi güzel şekilde dolduruldu, fazla gelen çakıl taşları süpürülmedi.

Fuar önündeki yolda açılan dev çukur bir türlü kapatılmadı. Söz konusu çukur nedeni ile yol daraldı, asfalt darmadağın oldu.

Lefkoşa’dan Yakın Doğu Üniversitesi’ne dönen yolda devam eden kazı çalışmaları ise yeterli güvenlik önlemi alınmadan yapılıyor.

“Hakkı traktör”

Lefkoşa giriş ana yollarında seyahat etmenin adeta kabusa döndüğünü kaydeden bazı sürücüler, ana yolların tadiline ilişkin gerekli çalışmanın bir an önce yapılmasını istedi.
Yolların her geçen gün biraz daha tahrip olduğunu kaydeden bazı sürücüler, bozuk yolların trafikte tehlike yarattığını söyledi.

Bazı sürücüler, bozuk, çukurlarla dolu ve engebeli yollar nedeni ile araçlarının hasar gördüğünü kaydetti, “aslında bu yolların hakkı traktör” diye konuştu.

“Ülkenin imajı sarsılıyor”

Bazı sürücüler ise ana yollardaki tahribatın çok çirkin bir manzara oluşturduğunu belirtti.

Sürücüler, “Bir ülkenin başkentinde çözümü aslında çok kolay olmasına rağmen ihmal edilen bu tür sorunlar, o ülken bütününün imajını zadeler” dedi.

Erduran: Buldukları gibi terk edecekler

Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, KKTC’ye Su Temin Projesi kapsamında yapılan boru döşeme işlemi sırasında hasar alan asfaltların kazı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde Karayolları Dairesi gözetiminde tamir edileceğini belirtti.

Erduran yine kazı çalışmaları sırasında yollarda sökülen tüm levhaların, oto korkulukların, kaldırımların, bordürlerin ve beton vantuzlarının çalışmaların bittiği yerlerde yeniden yerlerine konulacağını söyledi.

Erduran, “KKTC Su Dairesi ile Devlet Su İşleri müşterek çalışıyor. Çalışmaların yapıldığı güzergahlara ilişkin gerek Su Dairesi’nin gerekse bakanlığın beyanatları var. Buldukları gibi terk edecekler. Dolayısıyla çalışmalar nedeni ile sökülen korkuluklar, trafik levhaları, beton vantuzlar, oto korkuluklar, bordürler çalışmalar bittikçe yeniden yerlerine konulacak. Yıkılan kaldırımlar tekrar yapılacak, yer altındaki servislerin tamiri ve asfalt yolların tamiri dairemiz gözetiminde yapılacak” dedi.

Erduran şimdiye kadar, kazı çalışmaları tamamlanan bölgelerden YDÜ hattının, Çağaloğlu’nun doğu, batı istikametinin, Atatürk Spor Salonu’nun doğu, batı istikametinin ve Alpet kavşağının doğu, batı istikametinin tamir edildiğini geri kalan yerlerin de sıra ile yapılacağını ancak Lefkoşa Türk Belediyesi’nin de bu bölgelerde kanalizasyon hatlarını tamir etmeleri gerektiğini kaydetti.

“20 ağaç sökeriz 200 fidan dikeriz”

Proje kapsamında yapılan kazı çalışmaları esnasında zarar gören ağaçların yerinde de fazlası ile yeni fidanlar dikileceğini kaydeden Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, “20 ağaç söksek 200 fidan dikeriz. Bu tüm projelerimizde böyle oldu” dedi.

dsds54d6s5747.jpg