Melin Dobran

Başkent Lefkoşa’da çocukların koşup oynaması, yaşlıların oturup sohbet etmesi, gençlerin spor yapması için inşa edilen parklar, gerekli denetim ve kontrolün yapılmaması nedeniyle geceleri içki alemlerine ev sahipliği yapıyor. 

Taşkınköy’de Sosyal Konutlar bölgesinde bulunan parka dün sabah spor için giden vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında hayretlerini gizleyemedi.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) sorumluluğunda olan ve zabıtaların gece kontrollerini eskisi kadar yerine getirmediğini belirten bölge sakinleri, parkın artık geceleri özellikle gençlerin buluşarak içki alemi düzenlediği bir alan dönüştüğünü söyledi.

Duyarlı bir vatandaşın dün sabah çektiği ve Diyalog’a ulaştırdığı fotoğraflar, parkın içler acısı halini tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor.

Parkta gece düzenlenen alemden geriye kalan; bira şişeleri, meze poşetleri ve yoğurt kabı olduğu yerde bırakılmış.

Ağaçları bakımsızlıktan kurumuş, çöp tenekeleri dolmuş taşmış durumda kendi kaderine terkedilmiş parkın bakımı konusunda LTB’nin sınıfta kaldığını ifade eden bölge sakinleri, “Umarız bundan sonra belediye görevlileri parka geceleri kontrol için devriye gündüzleri de çöpçü gönderir” dedi.