Bir düğün töreninin ardından çöplüğe dönüşen Lefke Atatürk Parkı’nın görüntüsü Cıttaslow ünvanını alan Lefke’ye yakışmadı. Bölge sakinlerinin , “Bugün Lefke’de çok güzel manzarayla uyandık” diyerek fotoğraflarını paylaştığı parkın  içler acısı hali görenleri utandırdı.

Lefke’nin merkezi çöplüğe döndü

Lefke’nin merkezinde yer alan Lefke Atatürk Parkı’nın utandıran çöplük görüntüsüne, turistlere ve Lefke’yi ziyarete gelen misafirlere rezil oldukları gerekçesiyle tepki gösteren Lefkeliler, “Akşam kimin düğünü varsa önemli değil,  evlenene de Allah mutluluk versin de. Yiyip içip de bu manzarayı bırakıp gitmek olmadı. Bugün günlerden Pazar, hafta sonu. Lefke'nin merkezi her gelen buradan geçiyor. Misafiri, turisti Lefke’ye gelse bu manzarayla karşılaşacak. Çimlerin üzerinde ne ararsan var, pastalar çimlerin üzerinde eridi. Kargalar cirit atar” ifadelerini kullanarak isyan etti.

2203075.jpg

Düğün alanına çöp bidonu konmadı

Yetkilileri göreve davet eden Lefkeliler, düğün alanı olarak verilen Lefke Atatürk Parkı’nın içler acısı halinin sorumlusunun yetkililer olduğunu ifade etti. Düğün alanına çöp bidonlarıın koyulmadığına da işaret eden Lefkeliler, “Yedik, içtik, eğlendik, pisletip kaçtık. Kimdir şimdi bu rezilliğin sorumlusu?” diye sordu. 

5821018.jpg

8588203.jpg