İncirli köyünde geçtiğimiz yıl 17 yaşındaki üvey kızına tecavüz eden Polis Memuru Kader Güneri, 12 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Kararı okuyan Yargıç Peri Hakkı, “Bir üvey babanın, üstelik de polisin üvey kızına tecavüz etmesi iğrenç bir suçtur” dedi

Gamze BAYKUR

İncirli köyünde 2014 yılı Haziran ayı içerisinde koruma ve bakımından sorumlu olduğu 17 yaşındaki üvey kızı E.E’ye tecavüz eden Polis Memuru sanık Kader Güneri’nin kararı dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde okundu. “18 yaşından küçük koruma ve bakımından sorumlu kişiye cinsel tecavüzde bulunma” ve “Yakın akraba ile cinsel münasebette bulunma” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Güneri, Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından oy birliği ile suçlu bulunarak 12 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

MÜŞTEKİ, ERKEK ARKADAŞINA MESAJ ATARAK YARDIM İSTEMİŞTİ…

Sanık Kader Güneri, 26 Haziran 2014 tarihinde, resmi nikahlı eşinin ilk evliliğinden olan ve yine sanığın koruma ve bakımından sorumlu olduğu 17 yaşındaki üvey kızı E.E’yi İncirli köyünde bulunan süt ürünleri imalathanesine götürerek burada cinsel tecavüz suçunu işlemişti.  Ayni gün müşteki E.E olay yerinde bulunan tuvalete giderek telefonu ile erkek arkadaşına mesaj atmak suretiyle erkek arkadaşını bu durumdan haberdar etmişti. Müştekinin erkek arkadaşı ise tanıdığı bir polise giderek olayları aktarmış ve polis ekipleri konu süt ürünleri imalathanesine giderek sanık Güneri’yi gözaltına almıştı.

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, sanık Kader Güneri’yi aleyhine getirilen davalardan oy birliği ile suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Hakkı, Fasıl 154 Ceza Yasasının “Cinsel tecavüz” suçu için 2014 yılında yapılan tadilattan sonra ömür boyu hapis cezası öngördüğünü belirterek, sanığın mahkum olduğu “Tecavüz” suçunun Ceza Yasasının en ciddi ve en vahim suçlarından olduğunu ve cinsel suçların insanlara yönelik suçlar içerisinde en ağır suçlardan biri olarak değerlendirildiğini ifade etti. Bu tür suçların bireylerin mahremiyetine, fiziksel ve ruhsal varlığına ve çevresine karşı işlenen suç türlerinden olduğunun altını çizen Hakkı, cinsel suçların her geçen gün arttığını belirtti.

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, sanık Kader Güneri’nin işlediği tecavüz suçunun adeta iğrenç bir suç olup, bir üvey babanın daha 17 yaşında olan üvey kızına manevi baskı yaparak cinsel ilişkiye girdiğini ve her türlü ahlak kuralını ihlal ettiğini belirterek, müştekinin, sanığın üvey kızı olması suçun vahamiyetini hiçbir şekilde hafifletmediğini açıkladı. Hakkı, sanık Güneri’nin üvey kızına iyi bir baba figürü olacağı yerde polis oluşunu ve yaptığı görevi öne sürerek müştekiye baskı yapıp onu korkutmanın ağırlaştırıcı faktör olduğunu belirtti. Sanığın ayrıca polis memuru olup kamu görevlisi olduğunu anımsatan Hakkı, toplumun bir polis mensubunun yasaları en iyi şekilde taklit eden dürüstlük ve doğruluk sergilemesini beklediğini ifade etti. Devlet tarafından kendilerine duyulan güveni kötüye kullanıldığı ve suiistimal edildiği durumlarda kamu görevlilerine verilecek cezaların ibret verici olması gerektiğini söyleyen Hakkı, ayrıca verilecek olan cezanın başkalarının bu suçu işlemekten caydırıcı bir etki yaratması gerektiğini vurguladı.

Hakkı, “18 yaşından küçük koruma ve bakımından sorumlu kişiye cinsel tecavüzde bulunma” ve “Yakın akraba ile cinsel münasebette bulunma” davalarından suçlu bulunan sanık Kader Güneri’yi 12 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.