Kökleri 1897’ye dayanan ve bugün İskoçya’nın en yenilikçi ve seçkin üniversitelerinden birisi olan the University of the West of Scotland (UWS), Ekim 2016 itibarıyle UWS in Cyprus olarak Kuzey Kıbrıs’ta da faaliyetlerine başlamıştır. UWS in Cyprus, Kuzey Kıbrıs’ta uzun yıllardır eğitim ve araştırma alanında faaliyet gösteren, kalite ve güvenilirliği ile adını duyurmuş olan the Management Centre of the Mediterranean tarafından yürütülmektedir.

UWS in Cyprus’un misyonu, sunduğumuz yüksek kalite eğitimle ülkemizde evrensel ‘iyi idare’ uygulamalarının yerleşmesine ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı koymaktır. Yükeköğretim kurumlarının ‘iyi idare’ ilkelerini öncelike kendi işleyişlerinde benimsemeleri gerektiği bilinciyle, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (UN Global Compact) bağlılığını ortaya koymuştur.

UWS in Cyprus şu anda aşağıdaki alanlarda master imkanı sunmakta, Şubay 2017 dönemi için başvuru süreci devam etmektedir:

  • Kamu Yönetimi ve Sivil Toplum
  • Uluslararası Yönetim ve Politika Analizi
  • Özgün Medya Uygulamaları

Öğrencilerimiz Kıbrıs’ta görecekleri 1 yıllık eğitimin ardından Birleşik Krallık (UK-QAA) onaylı UWS master diplomasına sahip olabilecekler. KKTC Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) yaptığı araştırma ve inceleme sonucunda aşağıdaki bulguya ulaşmış ve 22 Temmuz 2016 tarihli kararıyla UWS’in Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet göstermesini onaylamıştır:

“University of the West of Scotland (UWS)’in, UK Quality Code for Higher Education ve UK Quality Assurance Agency kurallarında çalışan, uluslararası tanınmış ve muteber bir kurum olduğu tespit edilmiştir.”

UWS master programları oldukça esnek olup, öğrencilerin hem ders projeleri hem de mezuniyet tezleri ile kendi iş veya uzmanlık alanlarında pratik uygulamaları olacak çalışmalar yapmaları desteklenmektedir.

 

Daha fazla bilgi için:

Websayfası - www.uwsincyprus.eu

Facebook - @uwsincyprus

Dr. Ömür Yılmaz, Akademik Direktör – [email protected]

Dr. Bülent Kanol, Kurucu Direktör – [email protected]