İstanbul’da beyninde tümör olan bir anne ‘Uyanık Kraniotomi’ ameliyatı esnasında, oğluna ve eşine görüntülü mesaj aracılığıyla seslendi.

Ameliyattaki doktorlara duygu dolu anlar yaşatan anne, oğlu Egemen’e  “Bu halde bile derslerini düşünüyorum” şeklinde mesaj gönderip eşine de “Serkan seni çok seviyorum” diye seslendi. ‘Uyanık kraniotomi’ yöntemiyle ameliyat olan Balıkesirli Müşerref Ç, operasyonun 40 dakikalık kısmını uyutulmadan geçirdi. İlk olarak doktorlar tarafından hayati belirtileri kontrol edilen hastanın o anları an ve an kameraya kaydedildi. 

 ANNELİK DUYGUSU
 
Ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Elmacı “Her hastanın farklı reaksiyonları oluyor. Hastamız özellikle mesela çocuğunun okul başarısıyla ilgili tavsiyelerde bulundu. Bu da bizi çok duygulandırdı. Yani bu şunu gösteriyor zor şartlarda bile bir anne her zaman annedir. Ya da bir baba her zaman babadır” dedi.

‘KARGA GİBİ SES’
 
Oğluna ve eşine seslendikten sonra doktorunun şarkı söylemesini istediği Müşerref Ç. “Hocam karga gibi sesim var söylersem ameliyatı bırakıp kaçarsınız ” diyerek küçük Kurbağa şarkısını söyledi. Uyanık Kraniotomi ameliyatı, beynin hassas bölgesindeki tümörlerin cerrahisinde, hastanın ameliyat esnasında uyanık olarak beyin fonksiyonlarının takibini sağlayan bir cerrahi yöntemdir.