Projelerini üstlendiği yatırımcı şirkete fatura kesmeyen, devletten vergi kaçıran, yatırımcıdan para aldığı halde taşeronları ödemeyerek işlerin yarım kalmasına ve ev satın alanların tapu almamalarına neden olan hatta kendi şirketlerine ait parayı şahsi hesaplarına aktararak şirketlerinden para çalan ülkenin tanınmış iki direktör, uyanıklığın bu kadarı da olmaz dedirtiyor. Dolandırdığı yatırımcıyı, sorunları çözeceğine dair zaman isteyerek oyalayan direktörler, davalık olunca yasal mevzuata sığınıp, yatırımcının davasının zaman aşımına uğradığını öne sürüyor. 

OYALAMA TAKTİĞİNİ KULLANDI 

Ancak birçok skandala imza atan müteahhit firma, dolandırdığı yatırımcı şirketi yıllarca oyalayarak davacı olmaması konusunda ikna etmişti. Müteahhit firma, maddi durumunun bozuk olduğunu öne sürerek yatırımcı şirketten zaman istemiş, yatırımcı şirket ile avukatları, müteahhit firmanın işlerini yapan avukatının Lefkoşa Sarayönü bölgesinde bulunan ofisinde aralarındaki sorunu konuşmak için bir araya gelmiş ve burada yapılan konuşmada zaman isteyerek sorunları halledeceğine dair sözler veren müteahhit firma, yıllar geçmesine rağmen sözünü tutmayarak yatırımcıyı oyalamıştı. 

UYANIKLIĞIN BÖYLESİ 

Aralarında iş hukuku olduğu için müteahhit firmaya zaman veren yatırımcı şirket, yıllar geçmesine rağmen kendisine kesilmesi gereken faturaları alamayınca hukuk mücadelesi başlattı. Davalık olan iki direktör, kabahatli olmadıklarına dair savunma yapamazken, yatırımcı şirketin yasal süre olan 6 yıl içerisinde dava açmadığını öne sürerek zaman aşımına sığınıyor. Yatırımcı şirketin davasının zaman aşımına uğradığını öne süren uyanık direktörler, böylelikle vergi kaçırmalarını, kendi şirketlerinden para çalmalarını, yatırımcıyı dolandırma, taşeronlar ile ev satın alanları mağdur etme suçlarından yakasını kurtarmaya çalışıyor. 

BELGELER ORTADA,GERÇEKLER ORTADA 

Oysaki Star Kıbrıs, geçtiğimiz günlerde ardı ardına belgelerle yayımladığı haberlerle müteahhit firmanın yasa dışı faaliyetlerini gözler önüne serdi. Star Kıbrıs yayımladığı belgelerle, müteahhit firmanın değişik projeler için yatırımcı şirketten 16 milyon Sterlin hakkediş ve 2 milyon sterlin KDV aldığı ortaya koyarken, firmanın sadece tek bir proje için yatırımcı şirketten 222 bin 542, 92 oranında KDV ile birlikte toplamda 2 Milyon 551 bin 213,65 sterlin hakediş aldığı ancak sadece 465 bin 200,32 sterlin tutarında fatura kestiği, 69 bin 780,37 oranında ise KDV ödediğini kamuoyunun bilgisine getirdi. 

KENDİ ŞİRKETLERİNDEN ÇALDILAR 

İki direktörün şirkete ait parayı şahsi hesaplarına aktardığını gösteren belgelerde ise sadece tek seferde 504 bin sterlin tutarında şirkete ait parayı HSBC bankasının Girne şubesindeki şahsi hesaplarına aktardıkları, 6 ayrı belgede de çeşitli meblağlarda toplamda 450 bin sterlin tutarındaki şirkete ait paranın yine direktörlerin hesaplarına aktarıldığı gözler önüne serildi.