Eğitim ve sağlıktan tasarruf etme mantığı, hangi ideolojik uygulamaları yaparsanız yapın özetle bir toplumun geleceğinden çalmak demektir.

CTP-DP Hükümetinin akla aykırı bu tutumuna anlam vermek mümkün değildir. Özellikle ‘sosyalist’ kelimesini kullanan bir parti olan CTP’nin sayıları değil insanı özne alması, sorunları çözmeye yardımcı olacaktır.

Eğitim Bakanlığı’nın eksiklikleri kabul etmesine rağmen, çözüme ulaşacak adımlar atmaması, Maliye Bakanlığı’nın insani değerleri değil, kağıt üstündeki sayıları makbul bulması ile 21. Yüzyılda okullarımızdaki öğretmen, yönetici ve hademe eksiklikleri devam etmektedir. 24 okulumuzda ekte belirttiğimiz nedenler dolayısı ile öğretmen eksikliği, 5 okulumuzda müdür, 8 okulumuzda müdür muavini, birçok okulumuzda ise eksik hademe bulunmaktadır.

Özel eğitim öğretmeni ihtiyacımız olmasına rağmen, ülkemizin öğretmenine istihdam yaratacak ve sorunları asgari düzeye indirecek kadrolar kullanılmazken, TC’den özel eğitim ve rehber öğretmeni getirilmesi, ‘bu ne lahana ne perhiz turşusu’ dedirtmektedir.

Alasya İlkokulu, Alasya Vakıf Anaokulu, Fikri Karayel İlkokulu, Barış İlkokulu, Büyükkonuk İlkokulu(2), Cihangir-Düzova İlkokulu, Dipkarpaz İlkokulu, Gülenyüzler Anaokulu, Karşıyaka İlkokulu, Kumyalı İlkokulu, Lapta Anaokulu, Özgürlük İlkokulu, Paşaköy Eşref Bitlis İlkokulu, Portakal Çiçekleri Anaokulu, Serhatköy İlkokulu, Şht. Hüseyin Akil İlkokulu, Şht. Osman Ahmet İlkokulu, Şht.Doğan Ahmet İlkokulu, Vadili İlkokulu, Yedidalga İlkokulu, Yedikonuk İlkokulu, Ziyamet İlkokulu ve Girne Maarif Anaokulu öğretmen eksikliği varken, tasarruf diye dilinde tüy biten devlet erkanının, ihtiyaç olmamasına rağmen okullarımıza hangi kadrodan, hangi bütçeden sekreter göndermektedir? Hangi bütçeden müşavir yaratmaktadır?

Sendikamızın öğretmen eksikliğinin tamamlanması, çalışma barışının yeniden tesis edilmesi, Göç Yasası’ndan doğan eşitsiz ve adaletsiz durumun ortadan kaldırılması için başlatmış olduğu uyarı grevleri, ailelerin desteği ile devam etmektedir.

Bu anlamda 22 Ekim Çarşamba günü, 08:00-10:30 saatleri arasında Gülenyüzler Anaokulu’nda uyarı grevimiz devam edecek, sorunların çözümü için somut adım atılmaması halinde grevlerimiz ada geneline yayılacaktır.

KTÖS'ün Öğretmen eksiği olduğunu belirttiği okullar ise şöyle:

capture-004.jpg