Komiteden yapılan yazılı açıklamada, o dönemin Ulusal Birlik Partisi Hükümeti’nin, Eylül-Aralık 2010 maaşları ile 2010 yılı 13. maaşlarından kesinti yaptığı anımsatılarak, bu kesintilerin dava sonucunda emekliye ödeneceğinin Anayasa Mahkemesi huzurunda varılan bir mutabakat ile taahhüt edildiği ancak o günkü hükümetin bu sözünü tutmadığını kaydetti.

Şimdiki hükümetin de tüm uyarılarına rağmen 2014 Bütçesine ödenek koymadığını, sonra da “ödenek yok” gerekçesi ile geriye dönüklerin ödenmediğini belirten komite, bu konunun 2015 bütçesi çalışmaları başlarken hem hükümetin hem de tüm siyasi partilerin gündemine getirildiğini belirtti.

Komite, ancak siyasi partilerden TDP dışında başka bir yetkiliden randevu alamadıklarını, bu çerçevede muhalefet ve iktidarı eleştirerek, “Emekliler yeniden sokağa dökülmek istenmektedir. Sorunları diyalog yolu ile çözmek için uğraşıyoruz ancak gerektiğinde de sokağa ineriz” dedi.

Hükümeti bu basın bildirisi ile uyardıklarını belirten komite, uyarıların kısa sürede dikkate alınmaması halinde bir dizi eyleme başvuracaklarını, sonuç alana kadar da mücadele Edeceklerini vurguladı, emeklileri mücadele için hazırlıklı olmaya çağırdı.

Açıklamaya imza koyan emekli dernekleri şöyle:

“Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör, Güvenlik Kuvvetleri Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Esen Ömürlü, Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği Başkanı Soyer Unku, Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Genel Başkanı Mustafa Tolga, Polis Emeklileri Derneği Başkanı Nurettin Çırakoğlu, Vakıflar ve Din İşleri Emeklileri Derneği Başkanı Derviş Coşkuner.”