Evrim KAMALI

Güzelyurt’da Haziran 2015 tarihinde tasarrufunda 10 gram Eroin türü uyuşturucu madde bulunan zanlı Ali Uyduran aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesinde açıklandı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan mahkeme heyetinin sanık aleyhinde vermiş olduğu kararı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı açıkladı. Kararda sanık lehine ve aleyhine olan hususları değerlendirdiklerini açıklayan Kıdemli Yargıç, suçlarını kabul edip adaletin erken tecellisine katkı koymasını aleyhine hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini söyledi. Esendağlı ancak sanığın işlemiş olduğu kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçunun ülkemizde son yıllarda gittikçe önlenemez boyutlarda arttığını ve gittikçe önlenemez bir hal aldığını belirterek sanığa takdir edilecek cezanın kamu vicdanını rahatlatıcı ve bu suçu işlemeye yönelenleri caydırıcı olması gerektiğini belirtti.

Esendağlı tüm bu olgular ışığında suçlu bulup mahkûm ettikleri sanık aleyhine verilmesi gereken cezanın hapislik cezasından başka bir ceza olamayacağını belirterek 12 ay hapis cezası ile cezalandırmayı uygun ve adil bulduklarını açıkladı.