Gazimağusa’da 5 Temmuz 2014 tarihinde Ali Osman Uçanok’u darp ederek yüzündeki çene, burun ve elmacık kemiklerinin kırılmasına neden olduğu gerekçesi ile önceki gün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlanan Özcan Hangün, Akif Uygur, Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık’ın duruşması dün devam etti. 

Nadire BAHADİ

Hangün, Satıağalar ve Arık’ın suçlamaları kabul etmemeleri nedeni ile duruşma safhasına başlanan dava soruşturmayı yürüten polis memurunun dinlenmesinin ardından bu güne tehir edildi. Duruşma sırasında tüm sanıkların poliste verdileri açık ve gönüllü ifadeleri okundu.

Elmacık kemiğinde 4, çenede 1, burunda 1 kırık

İddia Makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı Ahmet Özlemler, olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hasan Karagil’i tanık kürsüsüne çağırdı. Karagil, savcı Özlemler’in sorusu üzerine Ali Osman Uçanok’un darp edildiği 5 Temmuz 2014 tarihinde yaşanılanları anlattı. Uçanok’un bazı şahıslar tarafından dövüldüğü bilgisini aldığını söyleyen Karagil, Ali Osman Uçanok’u hastanede ziyaret ettiğini ve yaptığı soruşturmada Uçanok’un Özcan Hangün ve arkadaşları tarafından darp edildiğini öğrenerek olayın yaşandığı Büyük Sanayi bölgesindeki Ali Osman Uçanok’a ait iş yerine gittiğini anlattı. Olayı iş yeri önünde bulunan çalışanlardan soruşturduğunu belirten Karagil, daha sonra ofise girdiğini ve odada bulunan güvenlik kamerası görüntülerini izlediğini anlattı. Görüntülerde sanık Özcan Hangün ve Ömer Satıağalar’ın ofiste Ali Osman Uçanok’un oturduğu masanın karşısına oturduklarının göründüğünü ifade eden Karagil, daha sonra Akif Uygur ve Cüneyt Arık’ın içeriye girdiğinin görüldüğünü ve aniden sanık Uygur’un sağ eli ile arka arkaya Uçanok’a yumruk attığının, sanık Satıağalar’ın da Uçanok’a vurduğunu sanık Hangün ile Arık’ın ise darp olayına karışmadığını gördüğünü söyledi. Uçanok’u kontrol eden doktordan darp raporu alındığını söyleyen Karagil, savcı Özlemler’in raporun içeriği ile ilgili yönelttiği soru üzerine raporda Uçanok’un elmacık kemiğinde 4, burun emiğinde 1, çene kemiğinde 1 kırığın olduğunu yazdığını söyledi.

“Özcan abiye ters konuştu kendime hakim olamadım”

Olayların akabinde tüm sanıkların Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne gelmesini sağladığını söyleyen Karagil, sanık Uygur’dan izahat istendiği zaman “Özcan abiye ters konuştu kendime hakim olamadım” şeklinde cevap verdiğini Satıağalar’ın ise cevap vermediğini söyledi. Görüntüleri ilk başta detaylı izlemediği için görüntülerde darp olayına karışmadığı görünen sanık Hangün’den ve Arık’tan açık ifade temin ettiğini söyledi. Karagil görüntüleri detaylı şekilde izlediği zaman ise Özcan Hangün’ün Ali Osman Uçanok’un darp edilmesine müdahale etmediğini, kanlar içinde yatan Uçanok’a yardım etmek yerine olay yerinden kaçtığını fark ettiği için Sanık Hangün ve Arık’ın suç ortağı olduğu hususunda kanaat getirdiğini belirtti.

“Betonu getirmeyince sinirlendim”

İşte Ali Osman Uçanok’un darp edilmesinde azmettirici konumunda bulunan Özcan Hangün’ün polise verdiği açık ifade: “Çayırova’da yaptırdığım ev için 30 metreküp beton için Uçanok İnşaat’a 4 bin nakdi, 2 bin TL çek ile ödeme yaptım. İnşaat için tekrardan beton ihtiyacı olduğu zaman ise Uçanok’un ustabaşından çek ile ödemenin kabul edilmediğini nakit ödeme kabul edildiğini bunun da şirket emri olduğunu öğrenince sinirlenerek ihtiyacım olan betonu başka bir şirkette sipariş vererek döktürdüm. Ali Osman Uçanok’un neden böyle yaptığına anlam veremedim ve 5 Temmuz 2014 tarihinde işlerim olması sebebi ile Mağusa’da idim. Öğle saatlerinde Çayırova’daki inşaata gitmek için Akif Uygur, Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık ile hareket ettik ancak giderken Uçanok’un şirketinde durduk. Ömer ile ofise girdikten sonra Ali Osman Uçanok ile konuşmaya başladıktan sonra neden beton yollamadığını sorduğum zaman ise Ali Osman Uçanok “Siktirin gidin be piçler. Size hesap mı vereceğim” şeklinde küfür etti. Su içmek için ofise giren Akif ise Uçanok’un bize küfür ettiğini duyunca 3-4 kez Ali Osman Uçanok’a vurdu. Ömer de o sırada 1-2 tane vurdu. Ben yerimden kalkıp Akif ve Ömer’i tutmaya çalıştım. Ben ve Cüneyt, Uçanok’a vurmadık. Akif ve Ömer vurdu. Uçanok’a gitme sebebim kavga etmek değildi, bu olayın yaşanmasından dolayı üzgünüm.” Savcı Özlemler soruşturmayı yürüten tanık polis Karagil’e Hangün’ün ayırma girişiminin olup olmadığını sorduğu zaman ise “Hayır” cevabını aldı.

Dava bugüne ertelendi

2 sanığın açık ifadesi, 2 sanığın gönüllü ifadesinin okunduğu duruşmada, Hangün, Akif, Satıağalar ve Arık’ın ifadelerinde Uçanok İnşaat’a kavga amacı ile gitmedikleri ancak Ali Osman Uçanok’un küfürlü konuşması nedeni ile Akif Uygur’un sinirlenip Ömer Satıağalar ile Uçanok’u darp ettikleri yer alıyor. Olayın yaşanmasının ardından yüzündeki kırıklar nedeni ile tedavi gören Uçanok’un ifadesine başvurulduğunu söyleyen Karagil, Uçanok’un mahkemede ifade vereceğini ancak polisin Ali Osman Uçanok’un ifadesine başvurduğu zaman olayın beton sorunu yüzünden yaşandığını söylediğini belirtti. Karagil, beton sorunundan olayların buraya gelmesinin pek inandırıcı olmadığını söylediği zaman ise “araştırın, bulun” cevabını aldığını belirtti. Ağır Ceza Mahkemesi sanıkların tanık polis Hasan Karagil’e yönelteceği sorular için duruşmayı bu güne erteledi.