Evrim Kamalı

Ülkemize Şubat 2014 tarihinde tasarrufundaki 22 gram 865 miligram ağırlığında uyuşturucu madde ile giriş yapmak isterken yakalanan sanık Onur Dündar dün Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesi tarafından suçlu bulunup mahkûm edildi.

Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Rauf Kürşat ve Vedia Barkut’un sanık aleyhine oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Güran açıkladı. Kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini açıklayan Başkan Güran ancak sanığın işlemiş olduğu suçun çok ciddi olduğunu uyuşturucu suçlarının sadece ülkemizde değil tüm dünyada yaygınlaşan ve ciddi boyutlarda insan sağlığını tehdit ettiğini belirtti.

Başkan Ömer Güran bu nedenle bu suçlara tüm dünyada olduğu gibi ciddi cezalar verilmesi gerektiğini belirterek sanığı işlemiş olduğu suçtan ötürü suçlu bulup mahkûm ettiklerini ve verilmesi gereken en uygun cezanın hapislik cezası olduğu kararını verdiklerini açıkladı.

Başkan Güran ayrıca hiçbir kimsenin ülkemize ne maksatla olursa olsun ister kullanmak isterse satmak için uyuşturucu madde ithal etme hakkı olmadığını belirterek sanığa işlemiş olduğu “Kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf” suçundan 18 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.