Devrim Demir

Ülkede özellikle gençler üzerinde kara bulut gibi dolaşan uyuşturucuyu sonlandırmak için mücadele başlatan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi aldığı her ihbarı değerlendirirken, son 2 ayda yaptığı operasyonlarla ele geçirdiği yüklü miktarlardaki uyuşturucu ile dikkati çekti.

Sınır kapıları ve limanlarda denetimlerini sıklaştıran ekipler, son 2 ayda piyasaya sürülmeye hazır 10 Bin extacy hap ve 4 kilo esrar ele geçirdi.

Son 10 yılın en yaygın uyuşturucusu olan extacy, bonzai’den sonra ikinci sırada. 2015 yılında bonzai uyuşturucu madde kullanımına bağlı meydana gelen ölümlerin ardından, madde bağımlılarının bonzai kadar tehlikeli ve öldürücü Metilen Dioxi Metamfetamin (MDMA) türevinden yapılan sentetik kimyasal bir uyuşturucu olan extacy hapa yönleniyor.

1455009618.jpg

2 ayda 10 Bin Extacy hap ele geçirildi

Dünya genelinde genç nesile bulaşıcı hastalık gibi yayılan uyuşturucu kullanımı ülkemizde de son 5 yılda oldukça yaygınlaştı. Mahkemelerin verdiği ağırlaştırıcı ve caydırıcı cezalara aldırış etmeyenler, batağa saplanmaya devam ediyor. Uyuşturucu ticareti yapan kişilere son 2 ayda ağır darbe vuran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli ekipler, yüklü miktarda hap ve esrar ele geçirdi.

1453964152.jpg

Rekor hap Mağusa’da ele geçirildi

Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayan polis ekipleri, Ocak ayında Mağusa’da gerçekleştirdikleri operasyonda 8 bin 470 hap ele geçirdi. Gerçekleştirilen operasyonun ardından, polis ekipleri ardı ardına Lefkoşa ve Girne’de düzenledikleri operasyonda binden fazla extacy hap daha ele geçirdi.
Havadis’in elde ettiği istatistik bilgilere göre, yüklü miktarda extacy hap en son 2008 yılında yine Mağusa’da 6 bin adet olarak ele geçirilmişti.

Piyasa değeri 50-70 TL arası

Extacy hapın içeriğinde en fazla bilinen madde amfetaminin yoğunlukta olup fare zehiri başta olmak üzere  bin bir türlü insan sağlığını bozan kimyasallar mevcut. Son 2 ayda kullanımında büyük bir artış görülen extacy hapların piyasada ki fiyatı 50 -70 TL arasında değişiyor.

1423664386-001.jpg