Özge Kizir

Lefkoşa’da törenle açılan ve uzun süre isim tartışmalarıyla gündemde kalan “Ankara Çağlayan Parkı” bakımsızlıktan dökülüyor. Park içerisinde bulunan kulübelerin kırık camları etrafa saçılmış bir halde kötü görüntülere neden olurken, bir taraftan kırık ve paslanmış oyuncaklar, çürümüş ve kırılmış çöp kutuları, diğer bir tarafta da oyun alanlarında sökülmüş parkelerle park demeye bin şahit istiyor.

2008 yılında törenle açılan “Ankara Çağlayan Parkı” Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 5 yıl önce yenilendi. Adı “Ankara Çağlayan Parkı” olarak değiştirilen Lefkoşa’daki park, bakımsızlıktan ve ilgisizlikten dolayı park olarak artık kullanılamayacak hale geldi. Yemyeşil doğasının içerisinde çöpler, naylon poşetleri, kırık çöp kutuları bulunurken, birçok oyuncak da kırık halde duruyor.

Güvenlik ofisinin camları kırık

Yenilenmesi için büyük bütçeler harcanan parkın her köşesi çöplüğe dönüştü. Parkın güvenlik ofisinin camları kırılırken, çocukların oynayabileceği oyun alanı bakımsızlıktan pas içinde kaldı. Oyun alanındaki parkelerin de kalkmasıyla park kaderine terk edildi.

img_6697.jpg

Spor aletleri pas içinde

Vatandaşların spor yapabileceği aletler pas içinde olması nedeniyle kullanılmazken, parkın sonunda yer alan tünel de çöp yığınından pislik yuvasına dönüştü. Çevre sakinleri, halkın kullanımına sunulan, ancak uyuşturucu bağımlıları ve tinercilerin mekânı olan parkın eski günlerine döndürülmesini talep ettiler. Polisin daha sık denetleme yapması gerektiğini ifade eden çevre sakinleri, “Açıldığı dönemlerde çocuklarımızla birlikte vakit geçireceğimizi düşünmüştük, ancak burası uyuşturucu kullananların mekânı olduğu için şimdi içinden geçmeye korkuyoruz. Polis buradaki denetimlerini sıklaştırmalı” şeklinde konuştu.