Emir Ertorun ve Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, bugün yasanın ikinci kez görüşüldüğünü, uyuşturucu ile mücadelenin son derece önemli olduğunu ifade ederek, hükümet olarak en geç 2 haftaya kadar Rehabilitasyon ve Yatılı Tedavi Merkezi binasının hazineye kaydını yapacaklarını ve binanın süratle yapılacak tadilatların ardından yaşama geçirileceğini kaydetti.

Denktaş, bu kararın hızlı bir şekilde yaşama geçirileceğini, çünkü geçen hafta bir gencin yaşamını yitirdiğini, bunun bir özrü olmadığını ve artık bu alanda adım atılmasının kaçınılmaz olduğunu anlattı.

Bina yanında personel ihtiyacına da işaret eden Denktaş, bu alanda Türkiye ile çalışacaklarını, destek alacaklarını, uzman yetiştireceklerini, her türlü olanağı sağlayacaklarını, ayrıca kamu-özel alanında açılım yapabileceklerini kaydetti.

Teknoloji de dikkate alınarak, mobil olarak kontrol edebilecekleri bir sisteme geçeceklerini ifade eden Denktaş, alkol testi gibi uyuşturucu testi yapılabileceğini kaydetti ve bu alandaki çalışmaları anlattı.

Denktaş, gelişen teknolojinin de artık ülkede kullanılmasının ve başarıya ulaşılması için bundan kaçınılmaması gerekliliğine işaret ederek, devletin de ailelerin yanında destek vererek elini cebine atacağını kaydetti.

Gençlere ve vatandaşlara çağrıda bulunan Denktaş, herkesin buna önem vermesini, “nasılsa anlaşılmaz” dememesini, çünkü yakında polisin ve görevlilerin her alanda yolda barda bahçede sokakta bu denetimleri şüphelenmesi halinde yapacağını söyledi.

Satıcıların da ihbar edilmesini isteyen Denktaş, insanların bağımlı hale gelmeden kendilerini bu illetten korumasını istedi, ülkede kurulacak denetim sistemine bu illetten kurtulmak için destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

SERDAROĞLU

UBP Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu da, uyuşturucu ile mücadelede eğitimin okulların müfredatına konduğunu, ancak denetimin de büyük önem taşıdığını ifade ederek, bu alanda uzman kişilerin yetiştirilmesinin önemine işaret etti.

Serdaroğlu, ülkeye rehabilitasyon merkezi kazandırılması yanında yeni hastane kazandırılmasının önemine de işaret etti, ayrıca bet ofislere önlem alınması gerekliliğine değindi.